Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

27-12-2020 Тука има – тука няма по сделката за Ботев Пд

Тука има – тука няма по сделката за Ботев Пд

27-12-2020 Тема спорт

Зингаревич замрази преговорите на Бъдни вечер, на Коледа ги размрази

Преговорите за акциите на Ботев Пловдив се превърнаха в популярната игра „Тука има – тука няма, къде е топчето“ по време на празничните дни. На 24 декември руският милиардер с позиция на сайта на канарчетата обяви, че нещата са замразени. Ден по-късно, на Коледа, „топчето“ се появи и разговорите пак тръгнаха. Човек да не е на мястото на жълто-черните фенове в тези дни. Ето какво гласеше първото съобщение от Зингаревич на Бъдни вечер.
„1. Благодарим на община Пловдив за пълното разбиране и оказано съдействие относно цялостната информация за бъдещото изграждане на стадион "Христо Ботев". Както и за неговото евентуално управление с грижата на добри стопани.
2. Благодарим на всички фирми, с които проведохме разговори, и тяхната готовност да сключим бъдещи рекламни договори.
3. Благодарим и на хората, които бяха с нас през цялото това време - искрени и честни, и ни оказаха пълно съдействие по всички въпроси, водени единствено от любовта си към Ботев.
4. Искаме да благодарим и на всички фенове и фенски организации, които изразиха своята подкрепа за нашето бъдещо управление.
За да се добие мажоритарният пакет акции от ПФК Ботев Пловдив, в продължение на близо 4 месеца ние изградихме нашата мрежа от специалисти, включващи финансисти, юристи, спортни анализатори, като искахме да бъдем максимално информирани с реалната обстановка във футболния клуб. Останахме изключително доволни след решението на членовете на УС на Сдружение Ботев Пловдив за това, че повече от 80% са ни подкрепили в нашето намерение и желание да инвестираме в ПФК Ботев Пловдив. Държим да отбележим, че в последните дни членове на борда на УС на Сдружение Ботев предприеха действия, несъгласувани с нас и против нашия имидж. А именно:
- Пращане на имейли на адреси, нямащи нищо общо с моята дейност, целящи неетичен начин за водене на бизнес преговори.
- Пускане на информация пред медиите относно назначаване на хора в бъдещия борд на директорите.
- Непрофесионалното поведение на член от УС на Сдружение Ботев Пловдив, позволяващ си да пише и дава предложения в разрез с нашите разговори на нашия екип от юристи.
- Днес (б.р. – на 24 декември) за пореден път получихме официален имейл от УС на Сдружение Ботев Пловдив със съответните изисквания, като едно от тях е отново за придобиване на 10% от акциите, което предполагам е продиктувано от желанието на самите членове, съгласувано с техните финансисти и юристи. Категорично заявяваме, че към този момент, получавайки това отношение, ние сме поставени в позиция да замразим бъдещите си преговори за придобиване на мажоритарния пакет акции и инвестиции в ПФК Ботев Пловдив“, послание, което замрази и усмивките по лицата на бултрасите, а Сдружението изрази изненада от изявлението на Зингаревич.
Но по Коледа стават чудеса и ден по-късно дойде добра новина за промяна, отново с позиция на сайта на канарчетата. Този път тя бе обща от Сдружение ПФК Ботев и Зингаревич.
„Сдружение ПФК Ботев и изявилият готовност да инвестира във ФК Ботев Пловдив АД руски предприемач г-н Антон Зингаревич подновяват преговорите за прехвърляне на мажоритарен пакет от акциите на футболното дружество. До обрата се стигна, след като представители на г-н Зингаревич и членове на УС на Сдружение ПФК Ботев проведоха спешна среща в днешния ден (б.р. – 25 декември), протекла изключително позитивно и ползотворно. Двете страни се договориха за спазването на строга конфиденциалност по условията на евентуалната сделка до завършването на преговорите“…