Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сашо Попов: Ние сме ЦСКА и  се борим за честта на емблемата

Сашо Попов: Ние сме ЦСКА и се борим за честта на емблемата

24-10-2020 Тема спорт

Благодарение на Красен Кралев направихме първата стъпка към спасение на „Васил Симов”, разкри специалистът

Президентът и треньор на ЦСКА Сашо Попов за пореден път даде да се разбере, че неговите волейболисти няма да се предадат пред нито един съперник. В интервю за сайта на федерацията той заяви, че проблемите, които съпътстват червените в последните години, са калили характерите на играчи и ръководство и успехът над Дунав е показателен за това.
„Изключително важно бе за нашите състезатели. В състава на ЦСКА над 80 процента са млади момчета. Те ще успеят да натрупат опит сред най-добрите и така ще се развият. Още преди двубоите с Дунав поне 90 процента от тези, които твърдят, че разбират от волейбол, не ни даваха шансове. Опровергахме прогнозите. Ние сме ЦСКА и се борим за честта на емблемата. Не мога да дам прогноза какви са шансовете ни в първата осмица. Знам, че няма да се предадем. Трудните последни години ни калиха във всякакви ситуации. Младите момчета не са минали през тези водовъртежи на съдбата, която се струпа върху ЦСКА. Но знаят, че сме се измъкнали и че няма да се оставим”, отсече Попов.
Той допълни, че вижда светлина в тунела и по отношение на зала „Васил Симов”. Съоръжението е собственост на държавата, но се поддържа с частни средства от армейците. „За никого не е тайна, че имаме финансови трудности в поддържането и въобще с функционирането на комплекса. В тази зала са изковани 55 титли за мъже и жени, но последните години събра много напрежение. Благодарение на новия президент Любо Ганев имаме значително по-добра комуникация с Министерството на спорта. Преди два месеца неочаквано намерихме финансиране от наши приятели и започнахме да реновираме залата. Направихме съблекалните и първия етаж като цяло. Министерството на спорта даде разрешение и искам специално да благодаря на Красен Кралев. Именно той разреши ремонта, който вече е факт. Това е първата стъпка за спасение на зала „Васил Симов”. Сега търсим финансиране и се надяваме на помощ от министерството за игралната площ. Това е много важна стъпка за бъдещето на волейболния ЦСКА”, каза още шефът на червените.