Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

16-05-2021 Ради Здравков: Промяната в БФС е задължителна

Ради Здравков: Промяната в БФС е задължителна

16-05-2021 Радослав ЗДРАВКОВ

За всички е ясно, че промяната в БФС е наложителна и дори задължителна. Наясно сме също къде се намира българският футбол. Взеха се недомислени и грешни решения. Тези практики се задълбочиха след излизането на Михайлов в отпуск, когато хаосът стана още по-голям. При това 12-годишно управление футболът ни наистина достигна дъното. В исторически план – всяко поколение е имало присъствие в управлението на футболния съюз. Заслужено – героите от 1994 година спечелиха доверие, за да управляват. Но с какво могат да се похвалят? Може би с добрите контакти на Михайлов в УЕФА и построената база с европейски пари. А колко са гафовете и спорните решения с цел да се облагодетелстват определени клубове? При взимането на тези спорни решения футболната централа не се съобразяваше с наредбите и утвърдените правила. Ще дам само два примера, които се случиха в условията на пандемия. Единият – преустановиха доиграването на Втора лига през миналия сезон, а позволиха женското първенство да се доиграе. Каква беше логиката на това безумно решение? Очевидно е, че то беше взето в интерес на някои отбори. И пак да се угоди на някого се промени формата на първенството през течение на самото първенство. Това е нарушение на правилата.
Говори се, че Боби Михайлов няма да се кандидатира на предстоящите избори. Също така се коментира, че новият кандидат, който ще спечели тези избори, е човек от статуквото. Нито се знае кой е, нито някой е запознат с идеите му за развитието на футбола ни. Сигурно се разчита единствено на старите взаимноизгодни контакти с клубовете и обещанията към тях.
Трябва да има приемственост. След като футболът ни е катастрофирал, е дошъл моментът да се предостави управлението на следващото поколение в лицето на Димитър Бербатов и неговия екип. Трябва да се даде шанс на тези млади, но доказали се футболни хора. Те са тези, които досега единствени доблестно излязоха и представиха своята платформа. За да има рестарт на българския футбол, е необходимо да им се гласува доверие, да им се предостави възможност. Това може да се случи, ако делегатите оставят на заден план котерийните си интереси и се обединят около идеята за промяна.
Пожелавам успех на екипа на Бербатов в предстоящите избори. Дано успеят да се преборят със статуквото и да се случи тази толкова желана от всички фенове, клубове и общественост промяна!