Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пулеви на сафари след победата

Пулеви на сафари след победата

31-01-2021 Тема спорт

Грозен мач, не искам да играя с удари във врата, оплака се Тервел след победата

Братята Тервел и Кубрат Пулеви може да получат шанса да видят отблизо африканските зверове. Двамата се радват на огромен интерес от страна на домакините в Танзания, където Тервел победи намибиеца Викапита Мероро.
„Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, организаторите ни поканиха. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам”, заяви българинът, за когото това беше победа №16 на професионалния бокс от дебюта му през 2016 г. Малката Кобра обаче не остана доволен от случилото се на ринга, въпреки че спечели след отказване на противника в деветия от десетте предвидени рунда.
„За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени и във всяка друга точка на света ще бъдат санкционирани. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой – разказа Тервел. – Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми: „Тръгвай напред, няма значение какво прави той, нашата тактика е правилната”. И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал. Но най-важното е победата. Имаше изключително много българи, което много ме изненада. Оказа се, че сме се пръснали по света, но когато чуем за българското, го търсим и го обичаме.”