Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

14-05-2021 Обявиха важна новина за ВК ЦСКА

Обявиха важна новина за ВК ЦСКА

14-05-2021 Тема спорт

От министерството информираха, че няма готов проект за зала „Васил Симов”, червените се готвят за нова офанзива

Важна новина, касаеща съдбата на волейболния ЦСКА, долетя от Министерството на спорта. В резултат на допитване на вече бившия депутат Андрей Вълчев за проекта за строеж на нова база на мястото на комплекса на „Червено знаме” вчера от „Дневник” информираха, че на практика такъв няма. Това идва като отговор на твърденията от бившия министър Красен Кралев, че се подготвя изграждането на нов комплекс, чиято стойност може да е над 120 милиона евро.
Оказва се, че всъщност става въпрос за предпроект, без да има каквато и да е конкретика в него. „Инвестиционен проект няма, имало е работни разговори с инвеститори през Министерството на икономиката, но те са били временно преустановени заради пандемичната обстановка”, гласи публикацията на колегите. В отговора се казва още, че плановете на ММС „са свързани с обновяването на спортен комплекс "Червено знаме", така че той да предлага модерни условия за провеждане на тренировъчна и състезателна дейност не само на спортните клубове, които в момента ползват комплекса, но и на много други.”
От волейболния ЦСКА вече няколко години се опитват да подпишат договор с ведомството за дългосрочно ползване на зала „Васил Симов”, която е част от комплекса. До такъв обаче така и не се стига, като последните отрицателни отговори бяха свързани именно с въпросния проект. Това накара привърженици на червените да организират серия действия в подкрепа и да зададат въпроси към Кралев. Заради липсата на сигурност около ползването на залата ЦСКА изгуби последния си голям спонсор и изпадна в по-тежка криза.
В резултат на настоящия отговор на допитването сега президентът на армейците Сашо Попов може да опита нова офанзива за вземането на „Васил Симов” на дългосрочна концесия. Очаква се подобен ход в най-скоро време.