Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Допускат фенове в залите от 1 октомври

Допускат фенове в залите от 1 октомври

25-09-2020 Тема спорт

Спортът в България е на път да постигне малка, но ценна победа в борбата с коронавирусната инфекция. Вчера министърът на спорта Красен Кралев обяви, че от 1 октомври залите в страната ще могат да приемат мачове с публика. Новината е много добра с оглед на факта, че волейболните и баскетболните първенства са на път да стартират именно в средата на следващия месец.
„В момента се подготвят документите, за да може от първи октомври зрители да присъстват и на мачовете от първенствата на закрито. Вече сме се разбрали с федерациите, че 1 октомври е една добра дата, за да могат да се пуснат хората в залите. В момента изграждаме детайлите дали ще са през седалка или две, като в близките дни ще подготвим всички документи и ще ги предадем в Министерството на здравеопазването”, заяви министър Кралев.
Вчера той проведе среща с представители на федерациите по волейбол, баскетбол, хандбал, хокей на лед, футзал и водна топка. По време на разговора министър Кралев и представителите на спортните централи обсъдиха възможността при провеждане на състезания на закрито да се допуска публика при настаняване на зрителите най-малко през седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м, при заетост на местата не повече от 50%. Зрителите трябва да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното съоръжение.
Бяха обсъдени противоепидемичните мерки за съблекалните, общите части в спортно съоръжение, тоалетните, трибуните и др. Въз основа на разговорите Министерството на младежта и спорта ще изготви предложение с указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения, което ще бъде изпратено днес на Министерството на здравеопазването за утвърждаване.