Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Добре де, а какво става с Левски

Добре де, а какво става с Левски

12-07-2021 Желю СТАНКОВ

Живко Миланов за пореден път препоръча на Наско Сираков час по-скоро да отговори на вечния въпрос: Какво става с Левски? Със сигурност и двамата ежечасно получават или на дисплея на телефона си, или в преки разговори този въпрос – единият от позицията на собственик, другият от позицията на временен треньор, който обаче си има своето достойнство и като доскорошен футболист, и прохождащ наставник, и като човек.
Наско Сираков обеща в последната си публична изява в радиоефира на „Дарик“, че вече ще казва нещо всяка седмица. Този анонс бе в отговор на забележката, че Левски като клуб и Сираков като собственик доста са се изолирали и са позакъсали обратната връзка със запалянковците. Които иначе гордо наричат – нашия основен и безценен капитал.
Е, седмицата мина и Наско Сираков не каза нищо. Не са малко тези, които не просто не са очаквали собственикът да си изпълни обещанието и да каже нещо, но още повече са затвърдили впечатлението и категоричната си оценка, че този Наско Сираков не е онзи Наско Сираков, който си държеше на думата. Ето само това начинание – ще казвам нещо всяка седмица, тръгна с фалстарт. Тоест, в последните 7 дни феновете не разбраха от първа ръка – какво става с Левски.
Живко Миланов след последната контрола си го каза.

Нищо не става

Общо взето, това е синтезираният отговор от временния треньор след всеки приятелски мач. Видно е, че на Миланов много-много не му се изпада в конкретика в спортно-технически аспект, защото на всички ни е ясно, че това, което към момента имаме като представителен отбор, е далеч от представите ни за тим с името Левски. Дори треньорът на другия Левски, но от Лом, Емил Велев много повече говори за бившия си, отколкото за настоящия си клуб. Кокала препоръча да се обърне внимание на школата. Това е Член Първи в синята конституция, който обаче не се спазва, а защо това е така, е въпрос на отделна много дълга и напоителна тема. Като една от причините е, че и за школата няма пари, а треньорите там перманентно също са от дългата листа на чакащите за заплати.
А както вече отбелязахме, миналата седмица бе поредната, в която не бяха обявени положителни финансови новини. Джо Диксън го чакахме не тази сряда, а другия петък, сега план Б с разширеното палмово спонсорство се случва всеки момент, без да е ясно този всеки момент кога, в какви размери и дали изобщо ще се случи.
Трудно е в тези трудни икономически и политически, а и пандемични особености, но както каза Живко Миланов - това е Левски и е нужно повече старание да се оправят нещата финансово и организационно. Общо взето, временният треньор така отговаря на въпроса „Какво става с Левски?“. Един вид да го разбираме – питайте Сираков.
На всеки е ясно, че е самоубийство да се прави селекция за две седмици. Другите след две седмици ще започнат да обсъждат и планират зимната селекция, а в Левски още не са започнали лятната. Пак се завъртя плочата с чужденците и как трябвало да са 2 класи над нашите. Кой обаче ще е този безплатен чужденец, непретендиращ за голяма заплата и склонен да я чака с месеци, който ще е два пъти по-добър от Боби Цонев?! Явно докато на „Герена“ са лежали на сладката песен със златния дъжд, новия стадион, база и т.н. от Диксън,

изобщо не са се
напрегнали
да мислят

и действат по резервния вариант. Което е не лековат, а направо аматьорски подход, защото, както каза Живко Миланов – това все пак е Левски. И в никакъв случай не трябваше да се стига да няма лагер, да няма професионална предсезонна подготовка, да липсват достатъчно хора за елементарни тактически упражнение и двустранни тренировъчни игри. Започващият след две седмици сезон в Първа лига ще е много особен за Левски, каквито и колкото футболисти да бъдат привлечени през следващите дни. Живко казва – не е въпросът за бройката, трябва да прибавим качество. Спорно е дали самият той си вярва, доколко е възможно да се промени настоящото безвремие и бездействие.
Чудно откъде обаче Миланов се е сдобил с оптимизъм, или по-скоро още не е изхвърлил от себе си старата доза. Онзи ден временният треньор каза, че през сезона срещу Левски ще има плътно прибрани противници. Хм, интересно. Живко май още вярва, че Дядо Коледа съществува. Кой точно съперник на Левски ще се прибере опълченски пред вратата си?! При това състояние на сините по-скоро Жиката ще трябва да учи отбора си как да гледа към другата врата.