Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Вегетарианец, който свири на пиано

Вегетарианец, който свири на пиано

21-12-2010 Тема спорт


Спортистите с универсални качества като Михаил Александров са рядкост. Това важи най-вече за плувците, които, извадени на су??ата, губят кординация. Ми??о обаче е изключение - отдават му се баскетболът, волейболът, ските, сърфът... Дори релаксацията за него е спорт, най-вече с фрийзби по парковете. Прави го дори, когато плува по 15 км.
Доскоро, верен на религията си - тази на Адвентистите от седмия ден, той не плува??е в събота. Целите обаче го промениха отчасти. Сред чудатостите му е, че е и вегетарианец. Дори не е вкусвал месо.
Допреди седем години свире??е на пиано по пет пъти седмично под ръководството на двама учители. Чете и досега с удоволствие детски книжки. Любими са му тези за Пинокио и Робин Худ, но се прехласва най-вече по фантастиката и биографиите на известни исторически личности.