Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Бербо: Трябваше  да сме по-нахални

Бербо: Трябваше да сме по-нахални

27-03-2021 Тема спорт

Моралното пропадане на част от хората, ръководещи футбола ни, продължава с пълна сила

Димитър Бербатов коментира последните събития в българския футбол в личния си сайт berbatov.com в станалата му вече традиционна обзорна колонка. Той сподели защо според него сме загубили от Швейцария и за пореден път взе отношение по темата БФС.

ЗА МАЧА С ШВЕЙЦАРИЯ
Много лош старт за националния отбор. И под лош старт имам предвид не само загубата, но цялото първо полувреме на мача, което ни костваше по-добър резултат. Момчетата излязоха и подходиха с твърде голям респект и липса на достатъчна агресивност, а видяхме как при един от моментите, в които подходихме по-смело, успяхме да принудим съперниците да направят грешка и да отбележим. Личеше си как швейцарците играеха с голямо самочувствие, особено в задни позиции, но ако бяхме малко по-нахални и уверени, можехме да ги накараме да допуснат още грешки, тъй като не видях голям технически потенциал в защитниците им. Просто си я подаваха правилно, подпомогнати от нас и неправилното ни позициониране! Второто полувреме вече беше различно, но когато си допуснал 3 бързи гола и имайки предвид моментното ни състояние, е повече от невъзможно да обърнем мача! Както и стана. И въпреки че имахме шансове да отбележим още, задачата се оказа непосилна. Следва мач с Италия. Да се надяваме, че ще има леко подценяване от тяхна страна, но от наша - каквото и да става, не трябва да повтаряме продукцията, която показахме през първите 45 минути на мача с Швейцария!

ОСТАВКИТЕ НА ХОРАТА
ОТ ИЗПЪЛКОМА
Моралното пропадане на част от хората, ръководещи българския футбол, продължава с пълна сила! Всички помним как след заседание на Изпълнителния комитет през октомври 2019 г. бе обявено, че всички членове на Изпълнителния комитет са подали оставки! След като никой повече не искаше и не иска да работи с тях, включително и държавата, това беше напълно нормално и очаквано! Превъртаме към днешна дата и научаваме, че част от тези хора от този Изпълнителен комитет не искат да се оттеглят и се отмятат от думите си за оставка. Изненада? Не! Етика и морал равни на нула при тези господа! В момента се правят врътки как да се остане в Изпълкома и се разиграват различни варианти и схеми само и само да се остане на власт. Трябва да има обединение в българския футбол, но е ясно и явно, че такова няма как да има около това ръководство. Никой не го иска! Беше му дадено достатъчно време, но на всяко нещо му идва краят... И началото на нещо ново! Думи и към футболните ни клубове, към конгреса, хората, които избират кой да ги ръководи, върховния орган - не се страхувайте!

ТЕМАТА „АКО СИ ДАЛ“
Ширеше се и проповядваше една такава тема от Венцеслав Стефанов през тази седмица, че аз не съм бил дал за футбола, само съм взимал! Когато последно проверих, видях, че Венцеслав Стефанов не ми е личен счетоводител, за да следи къде съм дал и колко. И не мисля, че какво си дал във футбола се измерва финансово. Аз съм дал по най-точния и правилен начин, а именно - футболния. И то на световната сцена! Но да видим все пак и малки детайли от финансова гледна точка. От трансфера ми от ЦСКА в Леверкузен в касата на клуба влязоха 4,5 милиона марки, тоест заради мен! А в Пирин- 200 000. След трансфера ми от Леверкузен в Тотнъм в ЦСКА влизат 3%, малко под 400 000 евро, а в Пирин 2% - 273 000 евро. Простата сметка показва, че заради моите трансфери съм "дал" на отборите си. Някой може да каже - да, но преди това отборът е инвестирал време и усилия в развитие, заплати/премии. Така е. Но въпросното финансово измерение не се равнява на тези суми. Както и да го погледнем, отборът е на печалба. Но явно счетоводителите вече са навсякъде! Лошото е, че сметките им са тотално грешни.