Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

ЕФБЕТ Стратегии за залози

ЕФБЕТ Стратегии за залози

21-11-2020 Тема спорт

Влизайки в сайта на букмейкъра Еfbet залози на спорт, ще имате възможност да залагате на много събития от света на футбола, тенис, баскетбол. Достатъчно добре ли обаче сте подготвени, за да печелите от своите залози. Това е въпрос, който е редно да си задава всеки играч, защото печалбите допълнително увеличават нашите положителни емоции от играта.
През годините сред играчите са се утвърдили няколко стратегии, които можете да ползвате и да подобрите резултатите си. Те са:

Принцип на Парето

Принцип на Парето – името на тази стратегия идва от името на учения Вилфредо Парето , който е доказал този принцип. Основният мотив на принципа е, че 80% от последствията идват от 20% от причините. Той е стигнал до този извод, наблюдавайки разпределението на земята в Италия и е стигнал до извода, че 20% от населението притежават 80% от земята. Като това правило се извежда в различни сфери на живота, например 20% от клиентите носят 80% от продажбите, 80% от оплакванията са направени от 20% от клиентите и така нататък. Как обаче се връзва това със залозите, например само 20% от залагащите имат положителен баланс, а 80% са с отрицателен. За да искате да сте успешни, трябва да сте в графата на тези 20%, което пък ще означава, че трябва да правите нещата много по-добре от останалите 80%. Това означава да се съсредоточите върху малък брой отбори и да ги проучите добре, за да играете за техните резултати. Вероятно само 20% от залозите ви носят 80% от печалбата. Факт е, че в Efbet – онлайн спортни залози имат огромен избор от първенства, отбори и спортни събития. За да сте успешен обаче, е добре да се ограничите в няколко, където да проучите добре отборите, играчите и да сте подготвени преди всеки залог. Принципът на Парето се отнася до управление на времето, гледайте да отделяте 80% от времето си за основните задачи и цели. Съсредоточаване в малко на брой първенства и събития ще ви позволи да имате време да се запознаете добре с тях. Можете да управлявате бюджета си по правилото 80/20, като 80% от средствата ви да отиват за първенствата и спортните събития, откъдето печелите най-добре, а останалите 20% да се използват за експерименти с нови първенства.

Система 60%

Система 60% - това е една доста широко разпространена сред залагащите система, макар че тя не е от ниско рисковите. Целта при ползването на тази система е да увеличите сумата по сметката ви с 60%. Условието е това да става в дългосрочен план, защото ще е много рисково да целим това увеличение да се случи в кратки срокове. Друго условие е коефициентите за залози, на които ще заложим, следвайки тази система, да са в диапазона 1.70-1.80. Такива залози могат да бъдат намерени с лекота при спортните събития, които ни предлага Efbet – онлайн спортни залози. Започваме със залог от 1% от сумата на сметката ни, като при загуба размера се увеличава с цел покриване на загубата и малка печалба. Различните етапи от тази стратегия се състоят от цикли с по 5 залога и целта е поне един от тях да е печеливш.

Залог 1 – 1% от сметката
Залог 2 – 3.5% от сметката
Залог 3 – 9.5% от сметката
Залог 4 – 24.5% от сметката
Залог 5 – 61.5% от сметката

Сумата е 100%, като в края на цикъла, ако няма нито познат залог, то сметката ще е занулена. Разчита се на това, че при коефициенти от порядъка на 1,7 – 1,80 вероятността при пет залога да няма нито един познат е много малка.

Д'Аламбер

Д‘Аламбер – това е една от много популярните системи за залагания, като основна причина за това е, че тя е доста елементарна. Създадена е от френския математик Жан Батист ле Рон д'Аламбер. Интересно за него е, че той е запален по залаганията и е стигал до ситуации, наречени „заблудата на комарджията“. Състоянието е свързано с това, че залагащият вярва, че ако нещо не се е случило до сега, то е много вероятно да се случи в точно следващия момент или ако до момента е губил, то вярва, че следващият залог ще е печеливш, защото няма как да се случи отново загуба. Или се смята, че колкото по-често се е падало ези на монетата, толкова вероятността да се падне тура при следващо хвърляне е по-голяма. При прилагане на системата на Д‘Амблер трябва да се спазват следните правила:
* Определяне на основна единица за залагане, например 5 лева, но нека сумата да е около 5% от сметката ви.
* Залагате само тази единица, като ще я наречем базова. Първи залог е винаги базова единица.
* Увеличаваме залога след загуба, като увеличението е с една базова единица. Ако сме загубили на първи залог 5 лева, то следващият ни е 10 лева.
* След печалба залогът се намалява, отново с базова единица. Ако сме спечелили първи залог, то следващият ни е 5 лева отново. Ако сме загубили първи залог, след това сме заложили 10 лева, спечелили сме, то следващ залог ще е за 5 лева.
Виждате, че системата си е доста проста и не изисква сложни изчисления. Вероятно с нея бихте били печеливш, лошото е, ако попаднете в губеща серия.
Важното е да играете за положителни емоции и с мярка. Всеки букмейкър, включително и Efbet залози е част от системата за разумно залагане и коректност към клиентите.