Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Вили Вуцов: Левски не се доближава до истината

Вили Вуцов: Левски не се доближава до истината

20-11-2020 Тема спорт

Не вярвам на някой фен да му харесва играта на отбора

Бившият треньор на Левски Велислав Вуцов даде интервю пред topsport.bg. В него той коментира състоянието на сините, както и назначението на Славиша Стоянович за треньор.

Г-н Вуцов, къде ви намираме и какво правите в тази сложна обстановка?
- Аз изкарах много тежко коронавирус. Много бях зле, вече над 30 дни не се чувствам никак добре. На 26-27-ия ден отново вдигнах температура. Жизнените ми показатели не са това, което бяха. Възстановяването е много бавно. Такава болест досега не ме бе покосявала. Изкарах вируса вкъщи. Може би това, че съм спортист, до някаква степен ме предпази. Не съм имал затруднено дишане и така нататък.
Предстои дерби между ЦСКА и Левски. Наскоро казахте, че чакате със страх мачовете на сините и сега ли е така?
- Така е, разбира се. Играта изобщо не ми харесва. На първо място, този мач изобщо не трябва да се играе. Ако някой ме пита, ако зависеше от мен, дерби не трябва да има. Ситуацията е такава, че в Левски тренират 7-8 човека. Не е нормално да не тренират, повечето да са в карантина и да ги пуснат после да играят срещу ЦСКА. Тази болест е толкова сложна. Трябва да се мисли за здравето на играчите. Когато ти си бил 10 дни вкъщи и изведнъж се хвърлиш в такава битка, значи на 90 процента ще има контузия. За Левски най-добрият вариант е отлагане. В ЦСКА също имат проблеми. Мисля, че нищо страшно няма да се случи, ако не само този двубой, а и цялото първенство спре за известен период.
Казахте, че не сте доволен от състоянието на Левски. Кое най-много не ви харесва?
- Не искам да съм критичен. Не ми е цел да плюя и бъде негативен, просто го виждам - този Левски

не е Левски, който
трябва да бъде

Не вярвам на някой фен да му харесва така отборът. Не може Царско село да дойде и да те бие. Един мач с ФК ЦСКА 1948 имахме, който се получи. Левски е създаден, за да бъде на най-високото ниво. Да, може да не е шампион, но поне да се бори и изглежда добре. Дори не се доближаваме до истината.

Липсата на пари в отбора може ли да бъде оправдание за това лошо състояния?
- Няма нещо хубаво на света, което да става безплатно. То затова трябва и да се мисли. Когато имахме богат собственик и солиден бюджет, ние не го подкрепихме. Сега нямаме право да се сърдим на когото и да е. Левски тогава беше в супер състояние.
Имате предвид когато Васил Божков поиска феновете да го подкрепят?
- Разбира се! Аз тогава не видях реакция. Сега нямаме право да се сърдим на никого.
Сега в Левски няма пари. В същото време се прави селекция, малко се разчита на юношите на клуба. Това ли е верният път или по-скоро трябваше да се обърнат повече към ДЮШ на клуба?
- Не, в никой случай не е верният път. Никой да не ми се обижда, но в голямата си част тези играчи не стават за Левски. Тотална грешка е да обърнеш гръб на юношите. Сега беше идеалният момент да се разчита на младите. Ние

все бягаме
от школата

Ето, сега взимаме едни играчи, които преди време бяха отречени - братя Цоневи, Стивън Петков и други. Не може да си ги зачеркнал на 20 години и след няколко пак да ги връщаш и да чакаш чудеса от тях. Тогава нещо е било сбъркано, защо пак ги правим тези грешки? Ето, сега сме готови да се отречем и от Стаси Иванов...

Какво е обяснението ви? Прекалени очаквания ли има към тях като са юноши на клуба?
- Феновете не могат да определят на ръководството. Когато излизат треньорите и нападат играч, и феновете често ще скочат срещу него. Няма как да нападаме нашите си футболисти. Те се нуждаят от повече търпение и шанс. След всеки мач слушах как се оправдават с играчи. Не става така... Това са млади футболисти, които нямат опит. Ето ни го Краев, като беше в Левски не го искахме. Пожелал бил голяма заплата и да си ходи, а в същото време се взимат чужденци за повече пари. После чакаме да ги връщаме. Дайде да им дадем малко повече шанс, пък да ги видим как ще се развият при нас, а не навън.
С какви очаквания сте към Славиша Стоянович? Верен избор ли беше неговото назначение?
- Не е моя работа да го коментирам. Аз само не мога да ги разбера хората как определят, че един треньор е добър. Човек, който сега е дошъл, нека не му даваме оценки. Аз го подкрепям Славиша, нищо не ми е направил. Все си мисля, че ние с лека ръка загърбваме българските треньори. Много лесно избираме чужденеца пред българина.
Вие бяхте сред спряганите варианти за треньор на Левски...
- Не е вярно. Не съм говорил с никого... Нямам нужда от реклама, някой да говори за мен. Аз сега съм толкова отвратен от случващото се във футбола ни, че няма накъде. Чак не ми се вярва

колко е зле
положението

Не искам да се натискам да се връщам. Нямам нужда от такова завръщане.

Обиден ли сте на Левски за нещо?
- Не, категорично. Нямам за какво да им се обиждам. Просто мога да дам на този отбор, но никой не ме е търсил. Аз не мога да си се самопредложа. Не ми е дошло време за това.