Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Царицата ни е мъртва

Царицата ни е мъртва

08-08-2020 Хари ЛАТИФЯН

Олимпиадата доказа – във федерацията трябват незабавни промени


22, 19, 15, 8... Ако някой си мисли, че това е обратно броене, след което ще избухне бомба, на прав път е. Реално, това е бройката на атлетите, които са представяли България в последните 4 издания на олимпийските игри. В Сидни те бяха 22-ма, в Атина 19, в Пекин 15, а сега в Лондон – 8. Наистина тази регресия наподобява точно предстартово броене, след което царицата на спортовете в България ще бъде взривена. Макар че, може би бъдещото време не е много резонно. На практика спокойно може да говорим в настояща форма, защото олимпийските игри в Лондон показаха нещо, за което се говори от много време и всеки се надява, да не е вярно. Царицата ни е мъртва. ХХХ ??гри в столицата на Англия ясно и красноречиво ни го доказаха.
В момента България е точно толкова далеч от световния елит
колкото е и на футболно равнище
Можем да сравним двата спорта, защото онези ритнитопковци са на същото положение. Те са някъде към 80-то място, атлетите ни – и те там. Разликата е, че на олимпиадата не отиват толкова много спортисти в отделните дисциплини, иначе по отделно сигурно пак щяхме да сме на това ниво.
Тук някой ще каже – ама имаме ??вет Лалова. Да, имаме я и тя просто потвърждава командното ди??ане, в което се намира този спорт в България. Европейската ??ампионка на 100 метра постига успехи, просто
защото не се готви в родината си
Благодарение на това, че си е изградила име, тя е в ??талия, при своя годеник, тренира по тяхната методика, на техните стадиони, с техните отлични условия. Не се мъчи в мизерията у нас. За това и тя успява. ?? доказва, че тук, в милата България царицата е мъртва. ?? за да се реализира??, трябва да си навън. ??наче си поредния Георги ??ванов – печели?? квота в мизерно състезание, на което не е ясно гюлето дали тежи 7 или 6 килограма, и като отиде?? при големите си стои?? последен с метър зад личното си постижение. Защото на олимпиада гюлето си тежи толкова, колкото трябва и никой не ти прави отстъпки за нищо.
Провалът на Ваня Стамболова е другото доказателство за нивото и състоянието ни. Тя наистина бе??е готова за медал. ?? може??е да го спечели. При условие, че не се бе готвила в България. Последния месец тя тренира на националния стадион и в Правец. Нито едно от двете места обаче не отговаря на изискванията за скачане с препятствия. На едното няма препятствия
на другото пистата е с дупки
в които най-много да си счупи?? глезена. Резултатът го видяхме всички. Пада?? и си заминава?? с наведена глава.
Големият въпрос е, докога? Докога ще се търпи това безобразие и дебелоочие в българската федерация по лека атлетика? Защо след като само 8 на??и спортисти покриха норматив, кои реално, кои с леко добутване, никой не поиска сметка от президента Добри Карамаринов? Защо министър Свилен Нейков замълча по тази тема? Това е спорт, за който се харчат по около 2 милиона лева държавни пари всяка година. Къде са резултатите? Къде са успехите? Само ??вет Лалова и Ваня Стамболова, които тренира основно в чужбина, ли ще носят медали? Какво стана с традиционно български дисциплини като висок скок, троен скок, дълъг скок? Какво се прави от страна на федерацията, за да се възстановят успехите в тези сектори?
Кога ще имаме новата Стефка Костадинова?
Там конкуренцията е европейска и ??ансът за успех е реален, но явно в централата не са се сетили да се ориентират към високия скок и да насочат основните си ресурси в тази посока. Същото е и с новата Тереза Маринова!? Защо не се хвърлят усилия в дисциплини като 800 и 1500 метра, където също успехите са реалност? Какво прави федерацията по смяна на методиката на работа на треньорите?
Това са въпроси, които министър Свилен Нейков трябва незабавно да зададе на Добри Карамаринов. Защото на ??ефа на федерацията му е лесно. Той си организира никому ненужни състезания по полумаратон, където българското присъствие е смехотворно. ??згради си име в европейската централа, спечели си постове там, но от това България не спечели нищо. Спечели само той. А докато бай Добри си трупа богатство, самият спорт отдавна е в трета глуха. ?? няма да излезе докато не бъде поискана сметката. Царицата се нуждае от съществена промяна. В противен случай, сега??ните 8 ще ни се струват като истинско богатство в сравнение с онези двама, които ще са в Рио!

Просто има по-срамежливи мъже, които по-трудно поемат нещата в свои ръце и на тях май им тряват по-отворени и настоятелни момичета. :roll: