Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-11-2019 40 клуба се обединиха около свалянето на Лазаров

40 клуба се обединиха около свалянето на Лазаров

15-11-2019 Тема спорт

Времето на Данчо Лазаров като президент на федерацията по волейбол, изглежда, все по-стремглаво изтича. Това е изводът, до който можем да стигнем, след като „Тема Спорт” научи от сигурни източници, че все повече клубове се обединяват около идеята за свалянето на Инженера от власт. Оказва се, че за по-малко от седмица близо 40 от общо 124 отбора вече са се подписали върху документ, който цели насрочване на ново извънредно Общо събрание. То трябва да се проведе след това, което от федерацията вече обявиха с дата 20 декември в Казанлък. Бройката им се покачва с всеки ден, което означава да преминат и границата от 50 процента, за да запазят Любо Ганев в ръководството следващия месец.
За разлика от инициираното от Лазаров и настоящия Управителен съвет съвещание, новото ще се състои в София, при открити врати, за да могат и медиите да присъстват и така да направят милионите любители на този спорт свидетели на случващото се. Защото по традиция досегашните такива заседания са на закрити врати и преминават някак тихомълком и удобно за всички по високите етажи.
Любо Ганев е човекът, който, изглежда, като най-сериозна алтернатива към момента за обединилите се клубове и желанието им да свалят Лазаров от власт след 18 години начело на БФВ. По информация на „Тема Спорт” обаче може да се окаже, че той не е единствената фигура, която може да бъде извадена на преден план в битката с Инженера. Коментират се още две имена, но към момента те остават тайна.
Днес в 12:00 часа в пресклуб „България” при всички положения се очертава да е много горещо. На масата за пресконференции ще застанат основните инициатори за свалянето на Лазаров. Сред присъстващите клубове се очаква да бъдат шефовете на ЦСКА – Александър Попов, и Левски – Владимир Николов. Редом до тях трябва да бъдат водещите фигури на още няколко клуба от Суперлигата. Самият Любо Ганев не се очаква на брифинга, като неговата позиция ще стане ясна на по-късен етап.