Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

11-06-2013  Хванаха Тезджан Наимова с допинг

Хванаха Тезджан Наимова с допинг

11-06-2013 Тема спорт

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) спира временно състезателните права на Тезджан Наимова. Причината е наличието на забранената субстанция дростанолон в пробата на Наимова взета на 3 март 2013 година по време на Европейското първенство в Гьотеборг. „А” и „Б” пробите на Наимова са показали наличието на забранената субстанция.

Дростанолон фигурира в списъка на забранените субстанции и методи за 2013 година на Световната антидопингова агенция (раздел С1 – Анаболни средства).

Управителният съвет на БФЛА взе ре??ение да наложи на Тезджан Наимова мярка „временно спиране на състезателните права” до окончателно изясняване на случая, в съответствие с правило 38:2 на Международната федерация по лека атлетика.

„Българска федерация лека атлетика има ясна и твърда политика за борба с допинга, която следваме от години. Съжалявам за случилото се с Тезджан и се надявам на разумно обяснение от нейна страна. Гарантирам, че всички процедури и нормативни документи ще бъдат спазени. Така както ще бъдат зачетени и правата на състезателката”, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Състезателката има право в 14-дневен срок, в който да подаде молба за изслу??ване пред компетентния орган.

Ако Наимова бъде призната за виновна за употреба на забранената субстанция дростанолон, то тогава тя ще трябва да върне златния медал на 60 м от Евро 2013 в Гьотеборг. В този случай четвъртата в класирането ??вет Лалова ще получи бронзовия медал.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар