Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Щрихи от интервюто на Кирил Домусчиев

Щрихи от интервюто на Кирил Домусчиев

10-04-2015 Тема спорт

Някои твърдения изискват специално внимание

Кирил Домусчиев даде поредното си дълго интервю. Този път пред Диема Спорт. Нека сега обърнем внимание на част от отговорите му:


* „Аз и затова не ходя вече на мачове, защото нивото на публиката, която ходи на тези мачове е много ниско. ??ма градове, в които, като отиде??, те не гледат срещата, а гледат къде е Домусчиев, къде е Петричев и да хвърлят камъни. Простотията е много голяма”.

От тези думи разбираме причината Кирил Домусчиев да не ходи на мачовете на Лудогорец, когато отборът гостува или поне на по-голяма част от тях. Още по време на първия сезон на Лудогорец в елита, много ясно се видя какво е отно??ението на феновете на другите отбори към него. Хората винаги му го показваха. Понякога истината е неприятна, но това не значи, че трябва да бъде премълчавана. ??ма??е случаи на „Армията”, на „Лаута”, на стадиона на Ботев и други, в които привържениците на домакините по категоричен начин демонстрираха позицията си за силните хора в Лудогорец. А тази позиция едва ли е случайна... Това бе красноречив индикатор и ясна оценка.


* „Това си е приятелски мач, сега дали има дружба или не – вие журналистите ще прецените като гледате срещата”, каза Домусчиев по повод мача Ботев – Литекс (0:1)

Хм… Домусчиев смята, че мачът Ботев – Литекс е бил приятелски. Нищо не е изключено в българския футбол. ??нтересно е, дали този мач ще попадне в господари на ефира, както гостуването на Лудогорец в Дупница, спечелено с 4:0. За този мач нещо няма ли да кажем. А за 0:7 в Перник. А за 0:3 на „Овча Купел”, а още колко подобни мачове има… Може би тези срещи са олицетворението на феърплея. Всичко е толкова ясно, че чак няма нужда да бъде коментирано. Най-ло??ото обаче е ако се подценяват хората, които ходят по стадионите или си плащат по 4 лева, за да гледат по телевизията. Те много добре виждат кой мач е приятелски, те много добре виждат кой съдия как свири, те знаят какво е феърплей.


* „Факт е, че петима левскари в Дисциплинарната комисия, защото те имат там много силно лоби, са се постарали това нещо да се случи без да има някакви аргументи”, каза Домусчиев по повод спирането на правата на Моци.

Левскари значи… Същите тези левскари се скъсаха да наказват Левски през есента, като му наложиха поредица от солидни санкции. Значи в единия случай няма възражения, а в другия се оказва, че спрели правата на Моци, защото били левскари. Тези в ДК не разбраха ли, че такива влизания не бива да се санкционират, че средните пръсти също не бива да се санкционират. Хей ДК, хайде стегнете се малко. Това все пак е легендата Козмин Моци. Бъдете малко по уважителни към единствения футболист на чието име се строи трибуна. Редно ли е да му спирате правата за такова нару??ение. Спазвайте феърплея.

„Значи на Борислав Михайлов трябва да му направят паметник всичките тези клубове, а не да говорят срещу него. Тези компромиси са благодарение на него”, каза Домусчиев по повод въпрос свързан с лицензирането

Призоваваме още от другата седмица клубовете да се задействат и да започнат изграждането на паметника. ?? никой да не е посмял да говори срещу Боби, нито да го пита за Малдивите.

„??ма огромна тенденциозност в това, което се пи??е срещу Лудогорец. Видно е, че има много пристрастия в медиите, има много левскари и цесекари журналисти, което не им прави чест, защото те показват по категоричен начин своите пристрастия – било със статиите си, било с акцентите които поставят, било с хората, които канят да коментират дадени мачове или дадени ситуации. ?? по всякакъв начин се опитват да вкарат напрежение в Лудогорец или да очернят това, което правиме, което явно си е мила родна картинка. Каквото и хубаво да направи?? винаги ще бъде?? оплют”.

Тук предпочитаме да замълчим, защото няма намерение да подценяваме интелигентността на читателите си. Това изказване може да мине в рубриката „No comment”.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар