Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-06-2016 Шарапова отнесе две години заради мелдония

Шарапова отнесе две години заради мелдония

08-06-2016 Тема спорт

Международната тенис федерация излезе с официално становище относно положителната допинг проба на Мария Шарапова. Руската звезда бе наказана за две години заради употребата на мелдоний, а санкцията влиза в сила със задна дата - от 26 януари 2016 година.

Петкратната ??ампионка в турнири от Големия ??лем ще обжалва ре??ението пред Спортния арбитражен съд. Шарапова публликува позицията си по ре??ението на ITF в личния си профил във "Фейсбук":

Не мога да приема това несправедливо и сурово 2-годи??но наказание. С дне??ното ре??ение трибуналът на ITF всъщност прави заключението, че действията ми не са уми??лени. Трибуналът приема, че не съм взимала забранения препарат с цел да подобря представянето си на корта. ITF посвети изключително много време и ресурси на това да докаже, че уми??лено съм нару??ила антидопинговите разпоредби. Трибуналът обаче заключи обратното. Трябва всички да знаят, че от Международната федерация са поискали да бъда наказана за четири години - такива са изискванията по международния правилник, а трибуналът е отхвърлил тази позиция на ITF.

?? докато знам, че от трибунала са преценили, че не съм действала уми??лено, не мога да приема това строго двегоди??но наказание. Трибуналът, чийто членове са избирани от ITF, са се съгласили с обяснението ми, че не съм сторила нищо преднамерено. Въпреки това те ме наказват за две години. Незабавно ще обжалвам забраната пред Спортния арбитражен съд.

Липсва ми да играя, липсват ми невероятните фенове, които са най-добрите и лоялни на света. Прочетох всичките ви писма. Чета всички съобщения в социалните медии и обичта и подкрепата ви ми помагат в тези тежки дни. Възнамерявам да се боря за позицията си, която вярвам, че е правилна и поради тази причина ще се върна в съда възможно най-бързо.

С обич, Мария