Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

11-02-2016 Черно море може да напусне НБЛ след купата

Черно море може да напусне НБЛ след купата

11-02-2016 Хари ЛАТ??ФЯН

Броени дни остават до възможността носителят на Купата на България и бронзов медалист от миналия сезон Черно море да напусне първенството! Финансовата криза все по-болезнено е притиснала моряците с убийствен захват и по всичко изглежда, че клубът няма да може да завър??и сезона. „Тема Спорт” научи, че оставащите 7 дни до турнира за купата в Ботевград ще бъдат от животоспасяващо значение за варненци. ??зпълняващият длъжността на президент в клуба д-р Георги Ганчев ще има тежката задача да убеди ръководството на Порт Варна да дофинансира отбора, или в противен случай мачът с Балкан след седмица ще се окаже последен за него за 2016 година.
До момента баскетболистите на Черно море са получили по 2 от общо дължимите към тях 6 заплати. Положението е изключително драматично, като не случайно моряците пътуваха за Правец в деня на мача с Лукойл Академик. Пари няма не само за финансиране на играчи и треньори, но и за най-належащи консумативи. Всичко това неминуемо се отрази и на представянето на отбора, макар на този етап противно на логиката той да удържа петото място в класирането.
Ако не се намерят средства до началото на купата, то от ръководството на моряците няма да правят спънки на нито един свой баскетболист да напусне. ??грачите, които до момента стиснаха зъби и намериха сили да останат част от тима, ще получат зелена светлина да търсят късмета си на друго място. Това вече направиха Станислав Славейков, Ангел Пейчинов и Николай Стоянов. Минимална изглежда вероятността тимът да довър??и сезона с юно??и, тъй като няма да може да провежда нормален тренировъчен процес, а и да покрива дори наглед обикновени битови разходи като пътувания до Бургас, Правец или Самоков. От Порт Варна вече обявиха, че нямат амбиции повече да се занимават с баскетбол, като на този етап именно тази компания изглежда единствен вариант за спасението на клуба поне за следващите три месеца.

КОМЕНТАР

Варчев се оттегли, къде
са сега „спасителите”?

Симеон Варчев бе основният прът в колелото на Черно море. Легендата на клуба явно се бе превърнал в най-голямата пречка за съществуването му и десетки бизнесмени чакаха просто да се оттегли, за да започнат да наливат парите си в отбора. Да, ама не. След като Варчев спъва??е всички, къде са сега „спасителите”, които брояха дните и часовете до неговото напускане? Моряците са изправени пред най-тежкия период в съвременната си история, но сяка?? никой във Варна не се интересува от това. Ситуацията напомня много на онази отпреди 3 години. Тогава обаче именно вредният Варчев бе този, който загърби принципите си и се помоли на Константин Папазов за помощ. В името на това Черно море да го има, без значение, че ще се поклони на човека, който през годините се превърна в най-големия му враг. Потъпка егото си и крив или не, тогава спаси клуба.
Да, моряците имат задължения, които едва ли са толкова големи, че да не могат да бъдат погасени или пък разсрочени във времето. ?? това със сигурност не е пречката да няма човек, който да не иска да им подаде ръка. Къде тогава е проблемът? След като Варчев го няма, защо никой не поглежда към „Христо Борисов”? Всъщност, като стана въпрос за залата, малко е странно, че Черно море плаща наем на ОСК Черно море, за да я ползва. ??ли поне така се говори, а сумата е в размер на 4 хиляди на месец. Но това е друга тема. Въпросът сега е ще се появят ли хората, които натискаха Варчев да предаде властта, или просто ще гледат как корабът потъва, а с това и най-успе??ната баскетболна ??кола в последните 30 години?!