Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Червеният характер надделя

Червеният характер надделя

19-03-2018 Георги ВАС??ЛЕВ-ГОЧЕТО

След тази битка остана чувството, че победата на ЦСКА е заслужена, защото червените повече желаеха успеха. Това бе нормално, защото освен за престиж и доказване срещу вечния съперник те имаха и друг мотив – борбата за титлата. Условията за игра бяха много тежки, особено през първото полувреме. Топката трудно се контролира??е, няма??е как да се показва техника, да се говори за избистрена тактика. Няма??е ??анс за такива неща, защото движенията на топката бяха причудливи. Тя не може??е да се води, да се подава нормално. Затова акцентът падна върху единоборствата, а головите положения липсваха.
Левски започна добре, но с течение на времето съперникът неутрализира ентусиазма му. В края единствено ЦСКА се стреме??е да прави нещо в предни позиции. Затова и стигна до успеха. В този двубой първата цел на тимовете бе да се справят с терена, а след това с противника. Всеки гледа??е да неутрализира действията на другия и да се надява на гре??ка, за да ре??и мача. ЦСКА успя да се възползва точно по този начин. Червените не за първи път постигат успех в последните минути този сезон – така бе и в преди??ните им два мача за първенство. Това говори за силен характер. Сега имаха и късмет, но той ходи при този, който го търси.
С оглед на битката трябва да отличим няколко човека. В Левски това са Тиам и Горанов. Те бяха най-добрите за сините. Сенегалецът бе навсякъде по терена. Вярно, направи и много фаулове, но респектира??е с безкомпромисността си. На „Герена“ са случили с него за поста дефанзивен халф. Той не е толкова грамотен технически, но има перфектна ориентация по терена – печели спорните топки и голяма част от директните двубои. През неговата зона не се минава??е. В доста ситуации го видяхме и близо до Каранга. Еквивалентът му в червено е Кристиян Малинов. Той бе човекът, който пръв от ЦСКА се пригоди към терена. Но за разлика от Тиам бе полезен и в двете фази на играта. Успява??е да пренесе топката в предни позиции и да изостря действията. По физиономията му се чете??е, че е обладан от желание за успех. Понякога това избива??е и в нерви, но това е нормално за младостта му.
При тези тежки условия Каранга бе изключително полезен. Нагласите бяха, че ще бъде лесно неутрализиран, както в преди??ното дерби. Но защитата на Левски има??е много проблеми с него. Видяха се пробойни – неслучайно трима от нея завър??иха с жълти картони. Каранга заслужава похвали. Той е безспорната звезда на сезона.