Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-03-2015 Цветан Василев окончателно скъса с Ботев

Цветан Василев окончателно скъса с Ботев

23-03-2015 Тема спорт

Доскоро??ният благодетел на Ботев Цветан Василев официално обяви, че прекратява взаимоотно??енията си с пловдивския клуб. Банкерът използва личния си сайт, за да обяви, че се оттегля и преотстъпва акциите си.

Ето и обръщението на Василев към феновете на Ботев:

Скъпи приятели,

Повече от девет месеца продължава драмата около КТБ, организирана от определен политико-икономически кръг и осъществена със силата на държавната ма??ина. ??кономическите и социалните последствия, за които предупреждавах от самото начало, са изключително сериозни. ?? всичко това, за да се удовлетвори алчността на една ??айка, която очевидно е изгубила основните си източници на обогатяване.

През всичкото това време таях надежда, че те ще намерят сили да признаят гре??ката си, за да направим пораженията по-малки. Уви! Това не само не се случи, но под знамето на „защита на обществения интерес“ и с активната роля на дне??ното правителство и парламентарно представените политически сили, щурмът към придобиване на работещите и все още не контролирани от ??айката активи, навлезе в ре??ителна фаза. Фрапантно доказателство за това е отказът на Виваком, под диктовката на представляващите само себе си братя Велчеви, да подпи??е анекс към договора за спонсорство на отбора за 2015 година.

В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мене, са анатемосвани и поругавани.

Осъзнавайки всичко това и съобразявайки се с реалностите, ре??их, че най-добрият начин да Ви помогна на този етап е, като оставя нещата във Ва??и ръце! Звучи тъжно, но повярвайте ми, че това е дълго обмисляно и много, много тежко взето ре??ение. Аз разговарях с господин Веселин Бу??ев и той се съгласи, че най-добре е да бъдат прехвърлени безвъзмездно притежаваните от ??нфраструктура АД акции в Ботев АД на Ва??ето сдружение, уважаеми фенове! Убеден съм, че придобивайки контрол над любимия клуб, Вие, скъпи приятели, ще намерите най-добрия начин със сила, воля и непоколебимост да излезете от неимоверно трудната ситуация. Господин Бу??ев изрази готовност да продължи да помага в рамките на възможностите си.

Скъпи приятели,

Съжалявам още веднъж, че не успях да завър??а започнатото. Но Вие не се предавайте, продължете борбата! Аз ще следя внимателно събитията и при всяка открила се възможност ще продължавам да помагам с каквото мога.

Горд съм, че макар и за кратко, бях част от легендата „Ботев“! Благодаря Ви за многото щастливи мигове, които ми доставихте! Кураж и напред!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар