Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Цветан Василев: Казаха ми, че ако се махна, ще има средства за стадиона

Цветан Василев: Казаха ми, че ако се махна, ще има средства за стадиона

30-03-2015 Тема спорт

Оттеглянето ми от Ботев не е евтин популизъм

Бив??ият мажоритарен собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев заяви, че оттеглянето му от клуба е свързано с бъдещи позитиви за жълто-черните. Той даде дълго интервю пред „Гласове“, в което говори по доста теми и засегна и футболната. Както е известно, миналата седмица той прехвърли акциите си на канарчетата на сдружението ПФК Ботев Пловдив. На въпрос дали това не е евтин популизъм, той отговори. „Как да няма нещо реално в това, което съм направил за клуба? Базата там ли е? Базата е там. Стадионът е започнат. За жалост аз няма??е как да го продължа. Но получих сигнали, че докато съм аз в клуба, те ще пречат на отбора. Аз не съм в състояние повече сам да обезпеча финансирането. Затова ре??их, че по-добре е да ги освободя (б.р. – запалянковците) от присъствието, не защото е евтин популизъм. Мога да ви покажа техни есемеси от предния ден, в които те настойчиво не искаха да ме пускат и искаха аз да остана. Мога да ви ги покажа като доказателство и сега ще го направя. (б.а. – показва няколко есемеса от ръководството на фенклуба на Ботев и запалянковци, пълни с благодарности и силно изразена подкрепа)“, заяви Цветан Василев. Той разкри, че е бил уведомен, че ако напусне Ботев, то на клуба ще бъде помогнато да завър??и стадион „Христо Ботев“ – „?? още нещо. Получих съобщение, че ако се махна, ще им осигурят средства за завър??ване на стадиона. За мен това е най-великото, което може да им се случи. Така че няма евтин популизъм. Аз не се нуждая да доказвам пред тях това, което съм направил за Ботев. Те са го оценили“, каза бив??ият собственик на клуба.
В момента от сдружение ПФК Ботев Пловдив търсят спонсори, които да помогнат за дострояването на две от трибуните на Колежа. За целта са необходими 2 милиона лева. С тези средства секторите ще бъдат довър??ени и ще отговарят на всички необходими условия да приемат зрители (най-вероятно обаче ще са без козирки). Планира се останалите две трибуни да бъдат консервирани и достроени, когато се намерят средства.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар