Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА поиска виза за

ЦСКА поиска виза за "Армията"

10-09-2019 Тема спорт

ЦСКА официално поиска виза за проектиране за основен ремонт и цялостна реконструкция на „Армията”. Това се случи вчера, като документът бе входиран при главния архитект на София Здравко Здравков. Предложението за издаване на виза е от името на дружеството „Сердика спортни имоти”, което е притежател на стадиона и базата в Панчарево. То пък е собственост на спортното министерство. Така ЦСКА и ведомството на практика искат визата съвместно. Документът се отнася само за „Армията”, а не за базата в Панчарево.
Червените публикуваха повече информация в официалния си сайт: „Днес (б.р. - вчера) от името на дружеството собственик на стадион „Българска армия” - „Сердика спортни имоти” ЕАД, и ЦСКА беше депозирано мотивирано предложение за издаване на виза за проектиране на основен ремонт и цялостна реконструкция на стадион „Българска армия”. Съгласно законовите си задължения и постигнатото съгласие главният архитект на София г-н Здравко Здравков би следвало да постанови издаването на визата за проектиране в срок от 7 дни”, обявиха от ЦСКА.
В самия документ, който е адресиран до главния архитект, е посочено, че имотът е частна държавна собственост и е включен в капитала на дружеството „Сердика спортни имоти”. За получаването на виза за проектиране към мотивираното предложение са приложени 4 документа - скица и комбинирана скица на имота, акт за частна държавна собственост и самото мотивирано предложение. От ЦСКА не публикуваха съдържанието на 4-те приложени документа.
В случай че главният архитект Здравков няма забележки към предложението за виза, той ще издаде такава в рамките на една календарна седмица. Собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов имаха среща със Здравков в края на август. Тогава главният архитект им обеща визата да бъде издадена до 15-20 септември.