Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

02-11-2017 ЦСКА плаща  над 100 бона на  месец за базите

ЦСКА плаща над 100 бона на месец за базите

02-11-2017 Тема спорт

Армейците показаха договора със спортното министерство,
всички разходи по съоръженията са за тяхна сметка

ЦСКА публикува договора за временно използване на „Армията” и Панчарево, който бе сключен със спортното министерство на 16 септември 2016 г. Документите разкриват какви суми плаща всеки месец клубът за „лукса” да използва базите си - 82 099 лева. Отделно от това ЦСКА поема и всички останали разходи по базите, с което сумата надхвърля 100 000 лева месечно! Описани са подробно и имотите, които са предоставени на червените за ползване - всички постройки в комплекс „Българска армия”, както и този в Панчарево.
От ЦСКА са ре??или сами да покажат пред обществеността договора си с министерството, след като от една третодивизионна формация постоянно напира??е да научи подробности. Контрактът бе публикуван в 1:00 часа след полунощ на 1 ноември. Той е подписан от изпълнителния директор на ЦСКА, спортния министър Красен Кралев и директора на дирекция „Финанси” към онзи момент - Силвана Перозова. Продължителността на договора е „до определяне на наемател в процедура за отдаването на имота, обект на настоящото споразумение, под наем. С определянето на наемател споразумението прекратява своето действие”, уточнява се в договора.
От клуба пък пи??ат:
„Поради големия интерес към договорите за наем на базите на ЦСКА с Министерството на младежта и спорта от определен кръг хора ги публикуваме, за да стане ясно на всички, че

ЦСКА е единственият отбор,
който продължава да плаща

за да използва собствените си бази. Надяваме се, че така ще задоволим любопитството на всички, които си мислят, че ЦСКА не играе по правилата”, заявиха от клуба по повод причините да публикуват документацията. Както е известно, ??епа натрапници не спираха да спекулират по тази тема през последните месеци.
Най-съществената част от контракта касае наемите за базите. Става ясно, че армейците плащат отделен такъв за стадиона и за Панчарево. Този за целия комплекс „Българска армия”, който е с площ 123 818 кв.м, е 43 158 лева на месец. За Панчарево, което е с площ 97 242 кв.м, пък сумата е 38 941 лв. Това прави общо 82 099 лв. на месец. Трябва да се отбележи, че тази сума се води

„обезщетение за
предоставените
на ЦСКА права”

а не наем. Тя е дължима до 20-о число всеки месец по специална сметка.
Освен редовните вноски към спортното министерство клубът поема и всички текущи разходи, свързани с ползването на „Армията” и Панчарево, като те включват ел. енергия, топлоенергия, вода, охрана, публични задължения, данък сгради, такса битови отпадъци и всички други разходи, които възникват. Така общата сума надхвърля значително 100 000 лева на месец.
Според договора с министерството клубът има следното право: „По време на действието на настоящото споразумение ЦСКА при необходимост може да извър??ва ремонти, трайни подобрения и преустройства в имота след предварително писмено съгласие от ММС. Подобрения могат да бъдат извър??вани от ЦСКА и/или трети лица, приемат се и се оценяват от комисия, състояща се от представители на ММС и на ЦСКА и се компенсират по условия и ред, уговорени между страните. При прекратяване действието на споразумението направените подобрения остават собственост на ММС”, пи??е в договора.
Финансовите благодетели на ЦСКА Гри??а Ганчев и Юлиян ??нджов са инвестирали над 3 милиона лева в „Армията” и Панчарево през изминалите 2 години.
В контракта с министерството на спорта подробно е описано състоянието на всички имоти около стадиона и базата край София, но то е със стара давност, след като доста от описаните сгради бяха ремонтирани от ЦСКА през последната година.

Милко Георгиев:
Ще сме на
полуфинал
за купата

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев изрази задоволство, че армейците ще посрещнат Лудогорец на 1/4-финала за Купата на България.
„В интерес на истината, бях си пожелал да ни се падне точно Лудогорец. ЦСКА ще продължи на полуфинал за купата. По-уверен не съм бил! ??сторията го показва - на??ият отбор обича такива мачове. Знаете каква атмосфера създават феновете ни, особено срещу този съперник. На на??ия стадион ще се получи истински футболен празник. Но сега всички в клуба мислим за предстоящия мач с Лудогорец за първенство. Четвъртфиналът за купата още е далеч. Но Коледата винаги е червена”, коментира Георгиев пред topsport.bg.

Георги Атанасов:
Стига с този
Лудогорец

Популярният спортен журналист Георги Атанасов коментира представянето на ЦСКА в последните мачове, както и предстоящия двубой с Лудогорец в неделя.
„ЦСКА наистина не показва същите игри, както по-рано през сезона. Но Гри??а Ганчев е доказан управленец и съм сигурен, че ще вземе най-точните ре??ения в този момент”, отчете Атанасов пред livesport.bg.
„Сега предстои много интересен двубой с Лудогорец. Не съм специалист по спортно-технически теми, но ми прави впечатление друго нещо, свързано с опонента. Все повече хора заявяват в социалните мрежи: „Лудогорец не е национална кауза”. Когато Лудогорец играе с чужд отбор, аз съм за чуждия отбор, защото робството на Лудогорец, игото, ятаганът на Делиормана върху българския футбол ще остане в историята. Ятаганът бяха например двата непоказани червени картона на Анисе и Сисиньо в мача с Левски. Стига с този Лудогорец, вземете си го, носете си го някъде. Този Лудогорец е проклятие за българския футбол. Фирмена кауза. Да си гледат корабите... А Петричев не е човекът, който ще дава акъл. Преди да ми говори за Ловеч, да ми отговори за порното в Перник през 2012 година, а също и за свалените гащи в Дупница”, добави Атанасов.

„Сектор Г” с ново обръщение

Фен клубът на ЦСКА „Сектор Г” подгря атмосферата преди двубоя с Лудогорец в неделя чрез публикация на страницата си във Фейсбук.
„Приятели, докато се подготвяме трескаво за мача в Делиормана, стана ясно, че ФК „антибиотик” ще гостува в Храма за купата. Труден жребий, но и тест, който можем да преминем успе??но заедно - отбор и публика!
В този ред на мисли призоваваме всички вас през оставащия около месец до двубоя за купата да се мобилизирате максимално и когато ордите на Гела дойдат в на??ия Дом, бъдете сигурни, че ще им подготвим подобаващо посрещане! Такова, което ще се помни задълго! Нека си припомним и някои позабравени неща - хората, които искат да ни няма. Хората, срещу чиито господар ще се изправим в неделя. ?? хората, които никога няма да стъпят в на??ия дом. Ще се видим в неделя в Разград. Борбата тепърва започва!”, написаха от „Сектор Г”. Фен клубът прилага към своето съобщение снимки, свързани с разследването на „Господари на ефира” за фирмите - участници в търга за активите на ПФК ЦСКА АД.