Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА още чака оценка за базите

ЦСКА още чака оценка за базите

24-01-2020 Тема спорт

ЦСКА и Министерството на спорта работят усилено по учредяването на съвместното дружество "Спортни имоти "Българска армия". Оценката за стойността на стадиона и базата в Панчарево обаче още не е изготвена, което е основната причина процедурата да не е завършена. Адвокатът на клуба Станислав Трендафилов разясни пред "Тема Спорт" каква е ситуацията.
"През миналата седмица имахме среща с министерството. Работим усилено. Мислехме, че ще стане по-бързо, но документацията се оказа доста сериозна и все още не сме завършили процедурите. Надявам се, че до края на януари всичко ще приключи успешно. Чакаме да се случат нещата. С министерството си сътрудничим напълно гладко, без никакви спънки, но си има работа по документацията. В момента чакаме официалната оценка на "Армията" и Панчарево от страна на Търговския регистър. Когато вещите лица от Търговския регистър са готови, тогава ще стане ясна точната сума, която трябва да внесем в съвместното дружество. Както говорихме, очакваме тя да е в размер на около 22 милиона лева, но нека да видим какво ще излезе официално", каза адвокат Трендафилов.
Както е известно, ръководството на ЦСКА ще внесе паричната стойност на "Армията" и Панчарево в съвместното дружество с Министерството на спорта. Отделно клубът ще налее още няколко десетки милиона, които ще бъдат използвани за реконструкцията на стадиона и дейностите по базата край София.
В същото време вчера беше завършена пререгистрацията на всички емблеми на ЦСКА. Досега те бяха собственост на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, но вече са притежание на фирмата "Ред Енимълс", която спечели търга за активите.