Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-11-2017 ЦСКА и Лудогорец: Пълна

ЦСКА и Лудогорец: Пълна "джунгла", леко празен "Шератон"...

14-11-2017 Ангел ДОМУСЧ??ЕВ, topsport.bg

??зминава поредната седмица, в която повече се пи??е и говори за скандали в българския футбол, отколкото за тренировки, контузени, контроли, за самата игра. В центъра на събитията отново се намират ??ампионът Лудогорец и основният конкурент на "зелените" за титлата - ЦСКА. Дербито между тях мина, "червените" спечелиха с 2:1 като гости. В дните след него напрежението се нагнети още повече. Причината е секторът за гости на стадион "Лудогорец Арена". Така нареченият "аквариум".

Всеки трезво мислещ човек, който е бил в него или само го е виждал - от съседна трибуна, по телевизията дори, ще каже, че това "творение" е за незабавен демонтаж. Сигурен съм, мислят го всички фенове на водещите отбори у нас, на които се е налагало да станат "рибки с окови" в разградския "аквариум". Един "Джанго" тропна по масата и поиска да скъса тези "окови". В случая ЦСКА. "Червените" подеха кампания да обединят клуба си с двата пловдивски - Ботев и Локомотив, Берое и Етър в обща декларация срещу този сектор. Всички са казали "Да!". Но само устно, на честна дума. Тук е гре??ката на ЦСКА. Не трябва??е прибързано другите отбори да бъдат подписвани в официално изявление, публикувано на сайта на "червените". Защото веднага пловдивчани биха отбой...

Упла??иха ли се ??ефовете на Ботев и Локо? Получиха ли бързо обаждане? Ако не са, значи просто не им пречи техните фенове да бъдат вкарвани в "аквариума". Да изгледат някое гостуване на отборите им в Разград заедно с агитката. Ще го запомнят, това е гарантирано. Още на другия ден феновете на Ботев написаха писмо, от което стана ясно, че са на мнението на ЦСКА. ?? какво излиза? По този въпрос също няма единомислие между привържениците на Ботев и ръководството на клуба. "Бултрасите" не се пла??ат, "бултрасите" отстояват позицията си. Винаги! А Локо мълчи. Там си имат други проблеми, явно опитват да ре??ат първо тях. Но дали има допирна точка между проблемите им и разграничаването от позицията на ЦСКА? Само можем да гадаем...

Не мина и без обръщения от феновете на ЦСКА и Лудогорец. Пред??ествани от изявления на Ангел Петричев и Милко Георгиев. Първият обяви "аквариума" за "Шератон" в сравнение със съблекалните на "Армията". Вторият не остана длъжен и контрира с "подизпълнители".

Казахме си мнението за грозните епитети, които използва фенклуб "Сектор Г" по адрес на Петричев и компания. Ултрасите на ЦСКА е хубаво да знаят, че обидата е форма на безсилие. Но пък на тях им писна да ги правят на маймуни. ??мат право да питат защо те са в "аквариума", а феновете на отборите, които гостуват на Лудогорец в Европа, не са там. Слу??аме как привържениците на "орлите" са нормални футболни фенове, които отиват да гледат спектакли и да аплодират аристократично, все едно са публика на "Ролан Гарос". Слу??аме, че в Сектор "Г" е пълно с гадни мускулести типове, татуирани и гледащи ло??о. Отидете на "Армията". Ако не искате, вижте снимките - в Северната трибуна е пълно с деца. Момчета, момичета, с усмивки на лица. Заради ЦСКА. С ЦСКА в сърцето.

Кулминацията дойде с декларацията на лудогорските привърженици. Рядко пускат такива творби, чакам ги с нетърпение. Забавляват ме почти толктова, колкото рубриката на в. "Тема Спорт" "Седмицата с Желю Станков".

"В Разград, скъпи ощетени фенове, се гради и бъдете сигурни, че ще има и нов сектор за гости. А обитаващите стадион "Българска Армия" искаме да попитаме дали е нормално да се рони асфалта по целият стадион и да те целят с камъчки (бел. ред. може би имат предвид "камъни" или "камъчета") все едно сме в Средновековието? Нормално ли е да няма една кру??ка по стъпалата към сектора в тази своеобразна джунгла? Кога най-после ще изчистите химическите тоалетни в сектора си за гости?", се казва в обръщението.

?? този сезон ЦСКА е най-посетеният български футболен клуб. Не помня някога "червените" да са предлагали билети за своите мачове в сайтове за колективно пазаруване. Което означава, че "джунглата" е пълна. А "Шератон" леееко празен.

Ще завър??а по начина, по който започнах - цяла седмица се занимаваме с "аквариума", изказвания и декларации, изпълнени с обиди. Докато в Европа други играят баражи за участие на Световното първенство в Русия. Те гледат и ще гледат истински футбол, голям футбол. А ние се чудим как да не гледаме "спектаклите" от Първа лига през... плексиглас.