Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА има нужда от основен ремонт

ЦСКА има нужда от основен ремонт

11-05-2018 Аспарух Н??КОД??МОВ

За ЦСКА предстои страстно лято, с много ребуси за ре??аване. От една страна, е въпросът със следващия треньор, от друга, е лятната селекция. Клубът се нуждае от освежаване и по двете направления.
Що се отнася до това кой да води отбора винаги съм предпочитал това да е българин. ??ма подходящи хора, които са минали през ЦСКА, дали са нещо на клуба и са доказали, че могат. Допускам обаче че на „Армията” този път ще се насочат към чужденец, което е малко по-рисково ре??ение, но може да даде и добри резултати.
Не е толкова важно обаче дали следващият треньор ще е българин или чужденец, колкото да бъде назначен възможно най-скоро. Новият наставник трябва да участва активно в селекцията, а време няма. Още отсега е необходимо да се мисли сериозно какви попълнения са необходими на ЦСКА. А такива са нужни на практика по всички линии, защото на ЦСКА му трябва основен ремонт. Това е истината. Като страничен наблюдател виждам, че има неща, които трябва да се коригират. Една година да прави?? отбор, на втората вече да си готов и да ги започва??. При ЦСКА не се получи така и втората година също отиде нахалост. Взима се днес един, утре друг, после се чуе, че някой бил добър, и тичат да го вземат, защото бил свободен агент. Така не става. Без да съм навътре в процесите, оставам с впечатлението, че ЦСКА все още се лута в търсенето на верните ре??ения по доста направления. Не само като селекция, но и като цяло в клуба. Трябва да седнат отговорните фактори заедно с новия треньор и да определят конкретно и ясно за какво се борят - дали за класиране в групите на Лига Европа, дали за титлата, дали за нещо друго. Оттам преценява?? какви футболисти ти трябват и се действа.
Хората са казали - десет пъти мери, един път режи. Не е задължително ЦСКА да прави мащабна селекция, но за целта трябва да привлече точно футболистите, които са му нужни и които ще паснат в отбора. Подборът трябва да е много внимателен. За мен не е правилно да се действа, както в момента - с по 5 човека всеки трансферен прозорец. Неприятно ми е, но трябва да дам пример с Лудогорец - там взимат по двама човека, допълват леко, но на място. В Разград са хитри и избягаха напред, но те градят отдавна. Някои от футболистите им като Марселиньо ще започнат да изди??ат скоро и те си подготвят почвата отрано. Това не са го измислили Лудогорец, но е правилният метод на действие.
А ЦСКА има нужда от съществено подсилване. Задължително е да се вземе качествен вратар, ако ще повечко пари да се дадат за такъв. Този Черниаускас с тази игра с крака е за никъде. ?? други слабости има, направо се чудя как и на какво са го учили. ??злезе съперник очи в очи с него и вратарят тръгне да влиза на ??пагат... Просто съм без думи. Добрият вратар ти е половин отбор. Видяхме Георги Петков как сам победи Левски на финала за купата.
Всеки амбициозен отбор се нуждае освен от стабилен вратар и от още 5 много качествени футболисти с характер, около които да се завърти ма??ината и да тласкат тима напред. Останалите изпълнители може да не са от същата класа, но те ще бъдат увлечени от по-добрите. ЦСКА в някои отно??ения има добри играчи за бъдещето като Малинов, Десподов, а и Джеси, който не е за отписване. Въпросът е те да захапят за дълго и да са подкрепени от правилните хора около тях.
Така че в ЦСКА трябва да си избистрят много внимателно политиката, да видят къде бъркат, къде имат слабости и къде е необходимо да се подсилят. Желателно е отборът да играе две-три години заедно, с минимални попълнения в този период. Тогава ще има резултати.