Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА изчисти задължения за около 700 хиляди лева

ЦСКА изчисти задължения за около 700 хиляди лева

19-11-2015 Паулина АНДРЕЕВА

Можех да стана най-скъпоплатения български треньор, но избрах да плащам разходите на клуба, призна Са??о Попов

„През последните 4 години ЦСКА измина много тежък път и въпреки това успяхме да изчистим задълженията си към НАП и държавата. ??зплатената сума няма да я кажа, но мога да твърдя, че бюджетът се равнява на два ??ампионски отбора в българското първенство или на необходимите средства за модерна реконструкция на зала „Васил Симов”. Това обяви директорът и треньор на червените Са??о Попов на пресконференция вчера. Макар да не пожела да разкрие конкретна сума, проверка на „Тема Спорт” показва, че тя е в порядъка на около 700 хиляди лева, колкото се равняват две титли в родния ??ампионат. Парите са се натрупали през 2011-а, когато ЦСКА игра полуфинал за купата на CEV. По това време в състава бяха величини от ранга на настоящия капитан ??вайло Стефанов, Евгени ??ванов, Николай ??ванов, Теодор Салпаров, Ясер Портуондо, Филип Мейо и набиращия скорост Теодор Тодоров.
Попов допълни, че по това време е имал оферта от чужбина, която е щяла да го направи най-скъпия български треньор, но я е отхвърлил заради ЦСКА. „Бяхме на крачка от европейска клубна титла, спортният риск бе??е в на??а полза, но финансовият не се изплати. Тогава??ният ни президент, на който дължахме всичко, вече не може??е да изпълнява задълженията и това доведе до една лавина от неприятности. Допуснахме и много гре??ки, а моята личната бе??е, че не успях да спра тренировъчния процес още тогава. Сгре??их и си платих скъпо. Ощетих семейството си, за да плащам разходите на клуба. Не излязох в чужбина, въпреки, че имах много сериозно предложение, с което сега щях да бъда най-скъпоплатения български треньор”, каза Попов и за пореден път изрази благодарност към феновете на ЦСКА, без които плащането на задълженията на клуба е нямало как да се случи.