Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

02-04-2018 ЦСКА изпълни програма максимум преди Лудогорец

ЦСКА изпълни програма максимум преди Лудогорец

02-04-2018 Георги ВАС??ЛЕВ

ЦСКА постигна солидна победа над Ботев с 4:1, въпреки че бе??е без няколко ключови фигури в състава си. Това бе най-силният домакински мач на червените през пролетта и едно от най-добрите първи полувремена на отбора през целия сезон. Очевидно е, че всички планове бяха насочени стратегически към следващия мач с Лудогорец и в добавка с убедителния успех бе??е изпълнена програма максимум. ЦСКА игра с доста настроение срещу Ботев, а и късметът помогна при първия и при третия гол. Желанието за изява на футболистите в червено компенсира някои други липси. Факт е, че ЦСКА има??е очевадно превъзходство, особено през първото полувреме.
Добро впечатление ми направи Бланко, който е интересен футболист. Стреме??е се да е близо до вратата, влиза??е в комбинации с останалите, на няколко пъти излезе на голови позиции. Чворович се справи с почти всички ситуации, но хубавото за ЦСКА е, че Бланко стига до положения. Левият бек Жеферсон ми хареса, започва да намира ритъм, често се включва??е в атака. Крилата Енрике и Джеси също бяха доста активни. В крайна сметка ЦСКА опази застра??ените си от наказание играчи и влиза с пови??ено самочувствие и настроение в двубоя с Лудогорец.
Що се отнася до мача в Разград, смятам, че психологическото предимство ще е на страната на ЦСКА, което се дължи на двете поредни победи над Лудогорец. ??наче спортно-технически не мисля, че има елемент, по който ЦСКА да превъзхожда ??ампиона, но и не му отстъпва съществено. Лудогорец е по-сработеният отбор, ма??ината там работи по-добре. Разград печели с по-малко усилия мачовете си, не се затормозява особено и бие по-категорично напоследък. Докато на ЦСКА почти винаги му се налага да полага огромни усилия, за да побеждава. Показателно е, че през пролетта ре??и значителна част от мачовете си в самия край. Все още има какво да се автоматизира на „Армията”, но това са неща, които ще се оправят с времето и ЦСКА е на правилния път.
Голям импулс на отбора в Разград ще придаде не само Каранга, но очаквам също Бодуров, Десподов, Малинов и Тиаго да поведат ЦСКА. Смятам, че и Барт ще е по-полезен в мача с Лудогорец, отколкото Чорбаджийски. Французинът е доста опитен, познава добре обстановката в Разград и със своето спокойствие и интелект ще е ценен. Той е наясно със силните и слабите страни на съперника. Разбира се, ключов фактор ще е Каранга. Това е футболистът, който дава устрем на отбора. Ще дам примера с двубоя с Пирин (2:1), когато може да се каже, че сам извоюва победата. Докато другите почти се бяха примирили, Каранга горе??е до последно. ?? получи възнаграждение, като ре??и мача с гола си. Той е много емоционален човек, но съм склонен да го оправдая за жестовете му. Оставам с чувството, че той не разбира какво е направил, а хората направиха асоциации, които Каранга не е имал предвид. Наказанието обаче ще му послужи като обеца на ухото, за да е по-внимателен занапред.
Двубоят между ЦСКА и Лудогорец в Разград е стратегически. Армейците не бива да губят, ако искат да запазят интригата в първенството. Евентуална победа за червените в петък ще ги направи фаворити за титлата, докато при равенство статуквото се запазва и развръзката в битката за първото място ще остане отворена и напълно неясна.