Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ЦСКА влиза в сезона със стабилна основа

ЦСКА влиза в сезона със стабилна основа

08-07-2019 Георги ВАСИЛЕВ-ГОЧЕТО

ЦСКА влиза с доста големи амбиции в новия сезон. За това красноречиво говорят изказванията от лагера на клуба. Бяха поставени цели за спечелване на дубъл и пробив в Лига Европа, ако е възможно, до груповата фаза. На този етап няма как да прогнозираме дали ЦСКА е способен да изпълни програма „максимум”. Това много зависи от начина, по който ще се впишат летните попълнения. Засега от привлечените може би единствено Занев и Фабрини се оформят като евентуални титуляри. Но трудно може да се очаква някой от новите веднага да започне да прави разликата и да промени напълно облика на отбора.
Положителното за ЦСКА е, че влиза в сезона със стабилна основа и ядро. Клубът запази основните си играчи и това е сериозен плюс. Новопривлечените няма как да имат решаваща роля. Ще им трябва време. Това, което може да се извади като извод, е, че тимът има добре утвърдена полузащитна линия, която набира сила, а взаимовръзките се усъвършенстват все повече. В атака нещата също са поизбистрени. На този етап твърди титуляри са Евандро отляво и Соу, но за другите две позиции в нападението има доста богат избор.
Ключовото за ЦСКА срещу Титоград е как ще подходи към съперника. Очаква се черногорците да са по-затворени, така че ЦСКА ще трябва да е много настойчив и упорит, за да пробие опонента си. През изминалите години тимът имаше проблеми точно срещу съперници, които са добре групирани в отбрана. Въпросът е дали сега ЦСКА ще реши този ребус.
Може да се предвиди, че отборът ще е стабилен в защита. От една страна, изпълнителите отзад бяха запазени, а, от друга, добрата игра в отбрана е запазена марка на Люпко Петрович. И все пак нека не се натъртва толкова много на треньорския щаб. В крайна сметка играят футболистите. Важно е как ще навлязат в състава новите попълнения. До този момент никой от тях не създава гръм и трясък, но Фабрини има такъв потенциал благодарение на решителните си пасове. ЦСКА се нуждаеше от такъв плеймейкър, това е коментирано десетки пъти през изминалия сезон. Позитивно впечатление прави и младият Митко Митков. Красноречиво говори, че той получава висока оценка от треньорския щаб и е гласен за титуляр срещу Титоград.
По отношение на съперника в Европа трябва да се отчете, че е задължително винаги да си внимателен към тимовете от бивша Югославия. Школата си е школа. Отборите от този регион по традиция са добре организирани, имат стратегически подход и умеят да се съпротивляват. Важното за ЦСКА е да прекърши категорично тази съпротива още в първия мач на „Армията”. След това е ключово да влезе на висока скорост и в първенството, където се изправя срещу Етър. При две победи през идващата седмица ЦСКА ще набере инерция и самочувствие.