Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Хубчев се напъна до полуусмивка

Хубчев се напъна до полуусмивка

31-05-2019 Желю СТАНКОВ

Уж e немска школа, уж е стриктен и дисциплиниран, както много пъти заяви впоследствие, но пресконференцията за представянето на Петър Хубчев закъсня с няколко минутки. Не че е нещо важно и съществено, но го отбелязваме, както биха направили медиите в Германия. Не че той е причина за минималното закъснение, но е факт. Както се казва, в неговия бивш клуб Айнтрахт не биха закъснели и минутка. Толкова за дребните детайли.
Въпросът беше дали в първите си секунди на масата, на която представят новите треньори на Левски, той ще бъде себе си, или ще се опита да впечатли аудиторията с нещо нетрадиционно за него. Е, Хубчев стартира на "Герена" неусмихнат.
Въпросът с усмивката му бе дискутиран по-специално към края на пресконференцията. Това е прецедент, може би не само в българския футбол - на представянето на нов треньор да го питат кога и при какви условия би се усмихнал. Хубчев се опита да направи сефтето, но не му се откъсна от сърцето. Може би пази това действие на лицевите мускули за по-нататък, когато първата усмивка ще се появи сама, когато има повод. Е, сега направи полуусмивка. За цяла ще почакаме.
В началото той уточни, че не желае да задълбава темата за обстоятелствата около неговото идване в Левски, макар и всичко да бе ясно. А през двата месеца, докато траеше флиртът, той не коментираше нищо, докато останалите страни отричаха. От "Герена" се аргументираха - така трябвало. Само наивният Гошо Дерменджиев до последно вярваше, че новото ръководство на клуба е разумно и интелигентно и той продължава напред.
Хубчев започна с това, с което започват всички на тази маса при представянето. Ще бачкаме здраво, ще сме всеотдайни и ще си спазваме принципите. Трябваше да си припомним какво са казвали последните 5-6 треньори на сините. Същото.
Голям проблем се оказа, че във футболната общественост Хубчев има имидж на дефанзивен треньор. Вчера обаче се оказа, че тези обвинения/намеци/вменения са от един човек. Самият Хубчев го знаел. Хм, интересно, та това мнение за дефанзивния Хубчев присъства в коментарите и анализите на 75 процента от медиите и малко повече проценти от запалянковците. Признанието му, че досега той никога не се е опитвал да гради отбор с идеята предимно да се брани, бяха изненада. Ако вземем последния мач на националния тим в Косово, ще му оборим твърдението, но както и да е. Левски е друга бира и трябва да атакува, Хубчев, както и единият от асистентите му Георги Донков знаят отлично това.
Имало обаче едни 20 човека, които явно са му отявлени хейтъри и никога няма да харесат Хубчев, каквото и да направи той. Явно Хубси добре е проучил настроенията в синята общност. За разлика от седящия до него изпълнителен директор. Павел Колев каза "Целите, които Левски би трябвало да си поставя..." Хм, какво значи би трябвало?! Ама в момента той е лицето на Левски и той поставя целите, без "би трябвало".
Като човек, който наистина си държи на думата, Хубчев натърти на това, че в селекцията няма да има играчи, на които не са разучени характерите и поведението. Много като него казваха същото, Славиша Стоянович дори щеше да говори с бивши треньори на набелязаните, докато и той не се огъна и не му спуснаха футболисти. Дерменджиев и той щеше да проучва и личния живот, и семейството, и средата, и едва ли не какви дрехи носят новите. Е, каквито и дрехи да носи Мартин Райнов, все тая.