Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-06-2015 Феновете на Локо Сф: Никога няма да приемем сливане с ЦСКА

Феновете на Локо Сф: Никога няма да приемем сливане с ЦСКА

23-06-2015 Тема спорт

Феновете на Локомотив София излязоха с декларация, в която се изказаха остро срещу евентуално сливане с другия столичен клуб ЦСКА.

Слуховете за предстоящо обединение с "армейците" се засилиха още повече в последните часове, след като стана ясно, че бизнесменът Гри??а Ганчев е платил задълженията на "железничарите" към НАП от над 1 милион лева, за да може "червено-черните" да получат лиценз за участие в "А" група. ЦСКА няма ??анс да вземе лиценз заради сериозни финансови задължения, но ще получи възможност да се възползва от разре??ението на Локомотив и да играе в елита през новия сезон.

Ето пълният текст на декларацията:

Уважаеми господа футболни деятели,

привържениците на Локомотив сме хора с гордост и достойнство. Няма как да е иначе, при положение, че носим традициите на отбора на Котето и Начко, на Спиро Дебърски и Доктор Кох, на стотиците заслужили спортисти на Локомотив, на прочутата Локомотивска ??кола. На??ата гордост, на??ата чест и на??ето достойнство не ни позволяваха до този момент да вземем отно??ение към безбройните сюжети, изнесени в медийното пространство, описващи фалити, сливания, придобивания, припознавания и други подобни глупости. През годините ние, привържениците на Локомотив, многократно сме показвали своето отно??ение към т. нар. акционерно дружество, управлявано от г-н Николайчо Гигов. Оно??ението ни към изпразнения от съдържание "П"ФК" лесно може да бъде проследено в декларациите, които сме публикували през това време, в скандиранията ни на стадиона, в позициите, зад които сме заставали през последните години.

Бихме искали да напомним на ръководителите на т. нар. "професинален" футболен клуб", че сме "наблизо" и следим много внимателно случващото се с него. Готови сме да извървим пътя до края - дори това да означава Локомотив да не е част от професосналния футбол. Дължим го на поколенията преди нас, тези, които не допуснаха безумието ЖСК Славия преди повече от 40 години! Тези които, не се поколебаха да се изправят срещу режима и да отстояват любовта си към Локомотив! Наясно сме, че сега е особено модерно всички да се изкарват дисиденти и да обясняват с превъзбудрен патос, как са псували (на ум) режима, поради дадено сливане или обединение. Факт: в онези години, само и единствено привържениците на Локомотив не позволиха отборът им да бъде изкуствено обединен с отбора на Строителни войски, Славия.

Поради ред обстоятелства, ние сме последните, които знаем какво е Локомотив. На??е е задължението и отговорността да го опазим чист и доколкото е възможно - неопетен. Тази на??а декларация е насочена към всички почитатели на футболната игра в България - наясно сме, че поради ред причини (отрицателен кефициент на интелигентност, зави??ена концентрация на алкохол в кръвта, тотална безхаберност, тотална корупция и т. н.), подобен текст не е във възприемателните спосбности на ръководителите на всякакви ПФК-та, БФС-та и пр. абривеатури. Поради гореизложеното се налага да обобщим в кратък и синтезиран вид: Н??КОГА, ПО Н??КАКЪВ ПОВОД ?? НА Н??КАКВА ЦЕНА не бихме и няма да приемем обединение/сливане/преименуване и т. н. с ЦСКА, ЖМСКА или който и да било друг клуб! Готови сме да платим най-високата цена за изгонването на наложеното ни недоразумение Николайчо Гигов от на??ия клуб и нямаме никакво намерение да правим компромиси с на??ите принципи и ценности си.

Локомотив е само един!

Ние сме Локомотив.

Само Ние, само Локо!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар