Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Феновете искат акциите на Константин Папазов

Феновете искат акциите на Константин Папазов

13-06-2020 Екип на "Тема Спорт"

Феновете на Левски искат да придобият акциите на Константин Папазов. Това стана ясно от гостуването на председателя на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян в предаването "Тази сутрин" по bTV.
Отбелязваме, че в деня, в който той отсече, че Левски при Хубчев играе селски футбол, треньорът бе сменен от Гошо Тодоров.
Сега Хиндлиян пожела организираните фенове да придобият пакета от 35 процента от акциите на ПФК Левски, които са все още притежание на Наско Сираков. На пресконференция преди три дни новият мажоритарен собственик обяви, че ще предостави 35% от дяловете на баскетболния треньор, а останалите 51% ще останат във футболната легенда.
Ситуацията си има своя развой и зад завесата. А от всички действия и приказки, официални и неофициални,

прозира идея за
симбиоза с баскетбола


"Левски трябва да има прозрачност на всяко ниво. Към Наско Сираков доверието беше декларирано многократно. От него зависи да го оправдае и той разполага с нужните инструменти", коментира един от лидерите на организираните привърженици на сините.
"С тези 35% от акциите Тити е противопоставен на всички останали, които се борихме да стигнем дотук. Да не говорим за разнобой, ние трябва да останем единни", каза Хиндлиян. Само преди ден, пак в ефира на bTV, при гостуването си в "Тази сутрин" Папазов обяви, че няма нужда от акциите и е готов да ги даде на всеки по-сериозен инвеститор с идеи за развитието на футболния клуб.
"Тити, кой е по-сериозен инвеститор от привържениците - попита Хиндлиян и продължи: - Привържениците показаха, че могат да управляват. Благодарение на 10% от акциите, които са при феновете, имахме възможност да стигнем дотук.". "Жонглирането с акциите на "Левски" трябва да престане. Не става въпрос дали могат да бъдат купени от феновете. Но само феновете са непреходни - категоричен бе той, като се аргументира: - Ако се появи български инвеститор, който да иска акциите, но впоследствие има проблеми с бизнеса си,

клубът отново ще
изпадне в кризата

от която се опитва да се измъкне.
Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35 процента. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че Левски има задължения към "НОВЕ Холдинг" и Националната лотария. Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещите с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения", каза още Хиндлиян.
Какво изобщо може да държи Тити през последния месец "на педали" и толкова близо до делата във футболния клуб?

Още по времето на
Спас Русев се завъртя
идея Наско Сираков

да бъде поканен за президент на ПФК Левски, а баскетболният клуб да мине под същото крило. По типа на Реал, Барселона, Байерн, както и някои в Гърция и Турция. Към настоящия момент клубът, регистриран от Константин Папазов с продължение в името 2014, е с, меко казано, висящо финансиране поради деликатната ситуация с Валентин Златев и отношенията му с държавните органи. Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" е призован да се яви на разпит в прокуратурата на 22 юни.
Известни са плаващите отношения на Папазов с Тодор Стойков, който е президент на баскетболния клуб, а в същото време в момента е в отлични отношения с лидерите на организираните привърженици на Левски. Същите фенове сега призовават Тити да им даде обещаните му от Наско Сираков акции.
Ситуацията е деликатна и явно текат сондажи както между двете страни, така и с новия собственик на ПФК Левски. Показателно е, че Константин Папазов вчера за първи път от месец насам не даде нито едно интервю, което е нетипично за него, при положение че името му е в центъра на неизяснена ситуация. А се очаква Тити да попадне в новия надзорен съвет на ПФК Левски и впоследствие някак да вкара неговия баскетболен клуб към бюджета.