Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Федерацията клекна пред  ВАС и „Негодниците”

Федерацията клекна пред ВАС и „Негодниците”

15-09-2017 Тема спорт

Ще дадем информация на сдружението за пет години назад, обяви ??ван Сеферинов

Ръководството на българската федерация по волейбол БФВ гласува да се съобрази с ре??ението на Върховния административен съд ВАС за предоставяне на информация за начина си на управление. Преди година той отсъди в полза на сдружението "Фенове ЗА българския волейбол", познато още като "Негодниците". Въпреки това до момента информацията не бе??е представена.
"Ще бъде дадена информация на хартиен носител за пет години назад", каза един от членовете на управителния съвет на централата ??ван Сеферинов пред "Дневник" след вчера??ното заседание. От БФВ дълго отказваха да дадат информацията с обяснението, че осигуряват повече от половината си бюджет сами и затова не са длъжни да дават информация по Закона за достъп до обществена информация. „На 9 септември 2016-а ВАС символично сложи точка на комунистическите похвати в българските спортни федерации. Съдът се произнесе окончателно по поредното на??е дело срещу БФВ, целящо да докаже, че спортната федерация, независимо от начина на нейното финансиране, е обществена институция, която е длъжна да дава пълен достъп до обществена информация на гражданите”, обявиха преди година "Негодниците" в сайта си.
Както се очаква??е, по време на заседанието на УС вчера бе потвърдено и че Пламен Константинов остава начело на националния ни отбор за мъже. Отчетът за представянето на тима на европейското първенство, където се наредихме ??ести, бе приет с много добра оценка и ръководството на волейбола е ре??ило да гласува пълно доверие на Гибона и през следващата година, която е последна от настоящия му контракт.