Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Този Литекс – да!

Този Литекс – да!

15-03-2013 Желю СТАНКОВ

Желю СТАНКОВ

Величко Дихонов за първи път се чувства??е спокойно на стадион „Георги Аспарухов“, защото този път около него липсваха обичайните недобронамерени запалянковци на Левски, заради които Тодор Батков се бръкна да направи прегради във В??П-ложата на несъществувалия сектор А.
Този път ??ефът на Литекс се мотае??е в отсрещният сектор В и изчаква??е началото на мача с Левски без никакво напрежение и без да се оглежда от летящи към него предмети, като си намира??е събеседници за сладка раздумка. При един от тези неформални разговори Дихонов подхвърли, че отборът от Ловеч не бърза за никъде и работи за години напред. Естествено, че това няма как да се каже за Левски, чието ежедневие е изтъкано от прословутото напрежение, а погледите са най-много до лятото.
„Ние имаме дългосрочен план и се придържаме към основните точки в него“, сподели Дихонов, който сам е наясно, че това може би няма??е да е така, ако не се бе случила така наречената проверка на бизнеса на Гри??а Ганчев, съпътствана с арести на директорите на фирмата, един от които бе и негов син.
Новото лице на Литекс стартира именно тогава, а в сряда на „Герена“ видяхме последните му и най-ясни очертания. Оранжевите от Ловеч никога не са стояли така нахално на този стадион. Случвало се е да правят силни мачове и дори са побеждавали, но такова игрово превъзходство не са налагали. Ако на Левски не им е неудобно, ще говорят на тази тема, а няма да пускат лудогорски декларацийки.
Според ??лиан ??лиев голямото предимство на Литекс било, че излизали на терена да се забавляват. Ами това значи, че всички трябва да завиждаме на хората от Ловеч. Какво по-хубаво от това да се забавлява??. А че играчите на Христо Стоичков го правят, е вън от съмнение.
Без да изпадаме в ненужни превъзнасяния, отчитаме, че това е вярната дългогоди??на стратегия. В 18-те на Литекс има??е двама бразилци, един албанец и 15 българи, което е рекорд за водещите ни отбори в последните години. Младоците от Ловеч, които вероятно получават поне три пъти по-малко от „звездите“ на Левски изнесоха безплатен урок по тактика. Оранжевите играха много опростен футбол, привидно се движеха без много да се напрягат, винаги бяха там където трябва, пътя на топката следва някаква логика, отборът се свива и разтваря точно когато трябва и общо взето футболът на Литекс има своята приятна физиономия.
Жалко, че на тези млади момчета такива като Ахмед Ахмед им лазят по нервите. Хората от Ловеч обаче трябва да бъдат ??ироко скроени, защото следващият път отново ще се забавляват на терена, Величко Дихонов ще се чувства спокойно и на други стадиони, а такива като съдията Ахмед, които днес ти тропат на вратата за милостиня, а утре плюят в същата ръка, ще бъдат презирани.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар