Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Това бе истински бой

Това бе истински бой

21-11-2014 Клиф РОЛД, Вoxingscene.com

Кличко – Пулев показа, че тежката категория е жива

Почувствахме го като истински бой. Наистина гледахме мач за световната титла в тежка категория. ??менно това е всичко, което искаме от бокса. Срещи като Владимир Кличко – Дейвид Хей, или Кличко – Александър Поветкин, така и не стигнаха до тази част. Тук има??е истински бокс. ??ма??е много тежки удари. Боят така и не напусна ринга.
В събота вечер, в Германия Кличко иска??е да даде урок на ринга, след като бе видимо ядосан от претендента Кубрат Пулев. В началото, Пулев бе този, който нанесе първите тежки удари, когато с леви прави разклати ??ампиона. Тогава той наистина бе смел. Владимир Кличко обаче остана най-добрият в света.
Нега погледнем и малка съпоставка
Преди мача: Скорост – Кличко Мн добър 5+, Пулев 5+/След: същото
Преди мача: Сила – Кличко Отличен 6+, Пулев Мн добър/След: същото
Преди мача: Защита – Кличко Мн добър 5+, Пулев Мн добър/След: Мн добър 5+, Добър 4+
Преди мача: Отклони – Кличко Отличен 6, Пулев Мн добър 5+/След: Отличен 6, Мн добър 5
Това смело начало на Пулев показа, че Кличко наистина може да бъде ударен силно и да бъде повален. Отново остави впечатлението, че може да бъде хванат натясно. Ако съперникът му наистина е готов да разменя удари и нанесе няколко тежки такива, то определено има ??анс да спечели. ??стината обаче е, че Владимир за последно бе повален на земята в първия си мач със Самюел Питър. А това бе преди декада. Спомените за това така и не са ни напуснали. Още повече, че реално Кличко е падал на земята повече от всеки един от великите Световни ??ампиони, от ерата на Джо Луис насам.
За този период от 10 години той показа на Пулев, колко дълъг път е извървял. Когато Кубрат опита да бъде агресивен, той го смрази с ляво кро??е. Бе??е възнаграден с втори нокдаун още в първия рунд, след което добави още един в третия. Да, има??е и клинчове, но това е тежка категория. ?? трябва да се отбележи, че няма да запомним този мач с това. Не гледахме Кли(н)чко. Прегръдките бяха в следствие на нанесени тежки удари.
Предсказвайки победа за Владимир, един от факторите за подобно развитие е, че Кубрат няма завър??ваща сила в удара си. Макар да притежава страхотна скорост в левия си прав, той така и няма нокаут срещу някой от по-големите имена. Пулев постигна преждевременни победи по-скоро с постоянство, а не със сила. А за да проработи това срещу Кличко, трябва??е да поддържа ритъм и да не допуска удари. Както видяхме, Владимир не му позволи подобно нещо.
Пулев показа добра брадичка като професионалист. Но дори и тези боксьори могат да бъдат огънати от Кличко. Особено, когато му бъде позволено да разгърне цялата си мощ. Всеки път, когато Кубрат удря??е силно, Владимир го праве??е още по-мощно. Когато Пулев набира??е увереност и инерция, той му избива??е всякакви мисли за победа, отговаряйки на силата със сила. След което го нокаутира.
Кличко наистина изглежда??е по-добър откогато и да е било. Понесе няколко удара, отговори на боя с бой и не остави никакви съмнения кой е кралят на боксовата джунгла. Този мач показа, че тежката категория е жива.
Ако се замислите, след време може да се окаже, че Пулев е бил повратната точка в битката за величие на Владимир Кличко. Той често е бил сравняван с брат си и мнозина са твърдели, че Виталий е по-добрият. Но баткото така и няма??е възможност да го докаже. Докато Влад упорито и постоянно отказва всеки следващ претендент. Той вече задмина брат си, а започна да изпреварва и други легенди.
Десет години без загуба, 8 години като световен ??ампион и 5 като безспорният №1 в дивизията. Ако спечели и последния значим пояс, Владимир ще има всички обосновки да бъде наречен най-великият. 25-те поредни защити на Джо Луис изглеждат далеч, спрямо 17-те на Кличко, но не са недосегаеми.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар