Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Тити вече говори като собственик на Левски

Тити вече говори като собственик на Левски

11-05-2020 ЕКИП НА „ТЕМА СПОРТ“

Никой не стои зад мен, не съм параван или подлога, заяви Папазов

Константин Папазов ще е следващият собственик на Левски. Това призна самият той. Баскетболният треньор на Левски Лукойл вече е договорил взимането на акциите от боса Васил Божков, който в момента е в Дубай. Досега дяловете се водеха на името на дясната ръка на бизнесмена Георги Попов. Скоро обаче мажоритарният пакет от 86,6 процента ще бъде на името на Папазов. Това е въпрос на дни.
Вчера Тити бе гост в предаването „120 минути“ по bTV, а след това и в „Арена Спорт“ по БНТ1. И именно там уверено обяви, че ще придобие акциите. Той обаче вече се държи като собственик на клуба. „Голямата новина е, че г-н Божков и г-н Попов няма да фалират Левски. Това означава, че ще бъдат изпратени дяловете и няма по никакъв начин да възпрепятстват оцеляването на клуба. Акциите на Левски ще бъдат в мен! Какво ще правя с тях? Първо 24 часа ще се наспя. Чух, че Павел Колев каза, че няма повече лостове. В последните два месеца имаше един-единствен лост и това съм аз, който вярваше в тази кауза, бореше се за тази кауза и почти сам извървя пътя“, заяви Папазов, който говори като бос на сините. „Имам самочувствието на човека, не мога да кажа с най-значимите успехи, но с най-продължителното участие в управлението на българския спорт. Искам да благодаря на хората, които в седмицата от 28 април се събрахме и заедно извадихме кестените от огъня! Към вчерашна дата всички говореха само за това как Левски няма да го има. Първата задача, а и най-важната, е изпълнена – Левски ще има възможност да бъде спасен. Смятам, че Левски доживя своя катарзис, доживя да бъде първият български клуб с нов модел на управление и с нов начин на мислене. За да може тази огромна част от сините фенове, които не припознаваха този Левски, да бъде там, където им е мястото. На стадиона - зад любимия тим. Левски ще бъде футболен клуб на морала“, заяви Папазов.
Тити обаче умело избяга от въпросите за това как ще бъдат финансирани сините. На тях не даде точен отговор. А в тежкото положение, в което са те, именно това трябваше да бъде водещо. „Как ще коментираме думите на Божков, че Бойко Борисов ще намери друг идиот за Левски? Това не знам. Аз не мога да съм параван или нечия подлога. И няма да съм! Кой ще дава парите ли? Това е тема на друг разговор. Кой ще дава парите е моя лична отговорност. Левски има зад гърба си марката, най-великото име и хората, които са последователи на това име. Никой няма зад мен. Никой! Зад мен е синята общност“, каза Тити и продължи: „Левски трябва да покаже огромния си капитал на човешкия ресурс, за да бъде адекватно оценен. Много ми се иска Левски да е пример. Със сигурност ще бъда първият собственик, колкото и време да е това, който няма да обещава титли и купи. Няма да обещавам, няма да се опитам да се харесам с гръмки обещания и селекции. Ще предложа реални неща“.
Той така и не разкри как Левски ще изкарва пари, как ще оцелее до края на сезона, с какъв бюджет ще разполага за следващия. А за екип дори и не спомена, но е ясно, че ще трябва да сформира такъв. Както и че се задава Общо събрание, на което трябва да бъде избран нов Надзорен и Управителен съвет. Събрание може да бъде свикано 30 дни, след като Тити вземе акциите. Той посочи, че когато това се случи, много трудно ще се раздели с тях. „Със своя ценз, добродетели – ще успеем да покажем, че през Левски може лесно да се рекламира. Много трудно ще се разделя с тези акции – само ако някой ми покаже, че е с по-хубави очи от мен“, посочи той и разкри: „Страхувам се само от едно нещо – от предателство. Мога да бъда употребен за каузата Левски. През цялото време имаше само един човек, беше твърдо зад мен. Много скоро ще разберете кой е той, той е голямо име“, каза Папазов. Вероятно той има предвид Наско Сираков.
А борбата за оцеляването на Левски продължава. И тя е още в началото си.