Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

18-10-2011 Сър Алекс: Премахване на изпадането ще бъде пълно самоубийство

Сър Алекс: Премахване на изпадането ще бъде пълно самоубийство

18-10-2011 Тема спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън предупреди, че плановете за премахване на изпаданията от Вис??ата лига ще бъде „пълно самоубийство”.

Вчера изпълнителният директор на асоциацията на мениджърите Ричард Бийвън разкри, че някои от чуждестранните собственици на клубове от Премиър??ип искат да се премахне системата „понижение-промоция” от Вис??ата лига.

„Не мога да разбера каква е идеята на това. В момента има поне 8 клуба в Чемпиън??ип със страхотна история. Какво означава това, че тези осем отбора, никога няма да могат да се върнат да играят в Премиър??ип ли? Че вратите са заключени?”, пита легендарният наставник на червените дяволи.

„Това ще е абсолютно самоубийство за клубовете в страната, най-вече за тези от Чемпиън??ип. Много отбори оттам са били гръбнака на Премиър??ип през годините. Единственото място, където може?? да направи?? пари и да реализира?? амбициите си е Премиър??ип. Не може?? да отнеме?? това първенство на клубовете”, коментира Сър Алекс.

С постоянното нарастване на чужденците в британския футбол, Ричард Бийвън е убеден, че с още четирима-петима чуждестранни собственици тази идея може да се превърне в реалност. Под американска собственост са 10 клуба от Премиър??ип, като Юнайтед е един от тях, а Фъргюсън е убеден, че премахването на понижението ще е много ло??а новина за английския футбол.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар