Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-04-2016 Строежът на „Колежа“ спира Чандъров за Ботев

Строежът на „Колежа“ спира Чандъров за Ботев

14-04-2016 Тема спорт

Липсата на собственик бави и новите договори на играчите

Бизнесменът Румен Чандъров и неговите партньори не желаят да влязат официално в Ботев Пловдив поради една причина и тя е мъглата около строежа на стадион „Христо Ботев“.
Милионерите имат план за развитието на клуба и са готови официално да се сдобият с акциите, но само при едно условие - да получат помощ от общината за завър??ването на „Колежа“, пи??е sportal.bg. Новият благодетел на канарчетата - Чандъров, на този етап все още не обявява причината за отказа да придобие собствеността и ловко избягва въпроса, който коментира половин Пловдив. Влизането му в клуба официално се бави вече близо половин година.
Чандъров е на мнение, че Ботев задължително трябва да завър??и съоръжението, тъй като по този начин клубът ще има възможност да генерира сериозни приходи. Собственикът на частната ??кола Д??Т нееднократно вече е заявявал, че целта пред жълто-черните е постепенно да минат на самоиздръжка.
Чандъров е готов да инвестира още лични средства, за да даде начален тласък на пловдивчани, но трудно би се съгласил да се нагърби с довър??ването на „Колежа“, който ще глътне 20 милиона лева. Бизнесменът бе??е изготвил план за стадиона, който не бе одобрен от кмета на града. Пълната мъгла, която цари около „Христо Ботев“, и неясното бъдеще са основната причина ръководството на Ботев да не предлага и нови договори на играчите, чиито контракти изтичат с края на сезона. Очаква се през следващата седмица президентът на жълто-черните Ангел Палийски да се срещне с кмета на Пловдив ??ван Тотев.