Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-07-2019 Стоичков с голямо дарение

Стоичков с голямо дарение

23-07-2019 Тема спорт

Стара Загора бе поредната спирка на Христо Стоичков от обиколката му на страната по повод представяне на биографичната му книга "Историята". В града Камата за пореден път показа, че е голяма личност, достойна за уважение. Легендата ще дари средствата от продажба на книгата му в Стара Загора за лечението на 32-годишната Камелия Добрева. Тя е болна от остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае спешно от 328 xиляди eвpo за лечение. Предложението е дошло от общинския съветник Виктор Драголов, а Христо веднага го е приел. "Помощта не се купува в аптеката, достатъчни ми бяха 10 секунди разговор с Виктор и кмета Живко Тодоров. Това беше разговорът, повече не се дискутираше. Десет секунди ми трябваше, за да кажа "Да". Друга дума в този случай нямаше. Това е кауза, към която всеки трябва да бъде съпричастен. Аз съм такъв", сподели Стоичков по повод подкрепата за лечението на Камелия. "Това е случай за лечението на едно младо същество. Тя е на 30 години, но за мен е дете. Моите дъщери са на такава възраст. Много бързо решихме нещата с издателството, кмета и неговия екип. Всичките средства ще отидат за това дете, казусът бързо бе решен", каза Стоичков, след като се срещна с кмета на града.
На пресконференцията той отбеляза, че с книгата е искал да почете и 25-ата годишнина от четвъртото място от САЩ '94, "Златната обувка" от първенството, както и спечелването на "Златната топка" на "Франс футбол" същата година. "Тези 25 години исках да ги отбележа по начин, по който само аз исках да го преживея. 25 години са били време на много труд, лишавания, пътувания, контузии. Но показахме на целия свят, че една малка държава може да има достойни спортисти. Аз съм само една малка част от тях. Много преди мен сме имали олимпийски, световни и европейски шампиони. Затова исках и да покажа "Златната топка" в Стара Загора. Трофеят не е на мен, а на цяла България, колегите ми, семейството и приятелите. Без тях нямаше да има шанс да спечеля този трофей. Както си обичам внучката, така си обичам и "топката", заяви Камата.