Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стоичков се прибира днес

Стоичков се прибира днес

03-05-2018 Тема спорт

Най-успе??ният български футболист Христо Стоичков ще се прибере в България днес, разбра „Тема Спорт”. ??цо ще посвети целия ден на семейството си в Пловдив, а в петък се очаква да е в София. Той ще има и среща с ръководството на ЦСКА, на която ще се обсъждат актуалните събития около клуба.
Стоичков ще има централна роля по време на честването на юбилея на 5-и. ??цо ще участва в тържествата на „Васил Левски”. Камата ще поздрави феновете по време на събитията на националния стадион, а ще участва и в доста инициативи.
Стоичков ще остане за кратко в България, като най-вероятно ще лети обратно за Маями още в неделя или най-късно в понеделник. Христо има ангажименти към мексиканската телевизия Унивижън, която е базирана в щата Флорида, САЩ. Носителят на „Златната топка“ за 1994 година работи като журналист от лятото на 2013-а.

Министър Каракачанов за 5 май:
Ще участват хеликоптери и
пловдивският военен оркестър

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отново коментира ре??ението военнослужещи да се включат в честването на юбилея на ЦСКА. Представителят на правителството отговори на Клуба на привържениците на Левски, който попита кой ще плати за ??оуто на ВВС на 5 май. Каракачанов разкри и по какъв начин авиацията ще се включи в честванията.
„В 50 от своите 70 години ЦСКА бе??е отбор на българската армия и заслужава един подобен жест - заслужават го и бив??ите футболисти, и настоящите, и феновете на този отбор”, каза Каракачанов в сутре??ния блок на Нова тв.
„?? го казвам това, въпреки че съм привърженик на Левски. Съжалявам и не очаквах, че моите приятели от фенклуба на Левски ще бъдат толкова дребнави и ще се заяждат за подобна глупост. Какво се бунтуват от Левски? Аз съм от Левски. Да ми се обадят. Догодина, ако съм жив и здрав и съм министър на отбраната и вицепремиер по сигурността, Левски има своя юбилей - 105 години. Защо да не бъдат уважени онези отбори, които пълнеха сърцата на милиони българи?”, коментира Каракачанов.
„Никаква авиация и никакви сложни изпълнения няма да има. Предвиждат се един или два хеликоптера, зависи от метеорологичните условия. Предвижда се с единия хеликоптер да скочат състезателите от националния отбор по пара??утизъм като демонстрация, а с другия да се направи демонстрация на така нареченото бързо въже от специалните сили, тоест спускане по въже. Какъв е проблемът? Ако предположим, че и двата хеликоптера ще летят, летателното време ще бъде между час и час и половина, а разходът се изчислява на летателно време. Правим жест на клуба. А максималният разход, ако приемем, че използваме и двата хеликоптера и летят час и половина, ще е 2000 лева - за авиогориво. Толкова. Отделно, тъй като гвардейският оркестър е зает, пловдивският военен оркестър ще дойде. В края на краищата има тържество”, заяви Каракачанов.