Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стоичков: За ЦСКА ще съм безпощаден

Стоичков: За ЦСКА ще съм безпощаден

10-05-2018 Тема спорт

Най-успе??ният български футболист Христо Стоичков даде интервю за Диема спорт, в което коментира редица теми, свързани с ЦСКА и родния футбол. ??цо е един от собствениците на армейците, наред с Гри??а Ганчев и Юлиян ??нджов.
„?? аз искам всеки сезон да вдигаме титлата, но не може. Когато надгражда??, понякога влиза?? в негативна серия. ?? с Реал се е случвало, и с Барселона. Времената се менят. Аз съм им казал и на Ганчев, и на ??нджов - не са важни резултатите днес. Няма такъв отбор, който от днес за утре да е готов. Трябва да се изгради. Когато вече има?? основа, тогава може?? да бере?? и плодовете”, каза Стоичков.
„Когато не съм във футбола, какво да коментирам изборите за президент на БФС. Единият е спечелил, другият е загубил. Но мога да взема отно??ение за това, което се отнася за ЦСКА. ?? тогава вече ще съм безпощаден! Без значение какво се случва, кой е президент и така нататък”, добави Стоичков.
На въпрос съгласен ли е с думите, че титлата е капарирана, ??цо отговори: „Когато ти си подготвен, няма сила, която да те спре. Защо аз трябва да гледам в някой друг, който си вър??и работата? Ние сме ЦСКА! Ние сме учени да побеждаваме. Като няма?? този характер, от „Армията” хваща?? или наляво към „Драган Цанков”, или надясно към Орлов мост и си заминава??. Ако ти не защитава?? емблемата на ЦСКА и червения цвят, независимо как се казва??, няма?? място в отбора. Гри??а Ганчев е ядосан и ги прави тези коментари. Аз обаче не критикувам съдиите ни, какво да ги направя. Какво ще спечелим, ако ги критикувам? Барса ли не ги режат, Юве ли не ги порязаха?! Какво да им се сърдя на на??ите съдии. А кой ги учи? Знаете ли го французина? Бата. Ау! Французин! Голямо нещо, голям съдия. Помня го аз тоя. На мене ми е свирил - кръгла нула! ?? той ги учи на съдийство. Ами какво да научи?? от него?! Ние нима нямаме кадърни съдии? Защо никой не търси Наско Узунов, Димо Момиров, Любе Спасов, а преди и Стефан Орманджиев, лека му пръст. Ама не - най-лесно е да докараме някой отвън, да му плащаме и да говори врели-некипели. Защо не излязат да кажат кой натиска съдиите, като ги знаят?”, добави Стоичков.
„Моето отно??ение към съотборниците от САЩ 94 не се е променило. ??махме някакви противоречия с президента на футболния съюз и дотам. Нека един да каже: „??цо не ми се обади за рождения ден”. Аз моето отно??ение няма да си го променя”, каза още ??цо.
„Важното е, като излезе?? на терена, и да има?? бяло на устата - пяна! ?? да се труди??, дори и да губи??. Пожелавам крепко здраве на феновете, на всички, които обичаме ЦСКА, и на всички спортисти, които са градили историята на ЦСКА”, добави Стоичков.