Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стига чираци и патиланци в ЦСКА!

Стига чираци и патиланци в ЦСКА!

18-05-2019 Румен ИЛИЕВ, Блиц Спорт

Сезонът приключва и пак се почна. Старата песен на нов глас. Кой ще е треньорът на ЦСКА? Днес ще е сърбин, утре румънец, вдругиден поляк, а след това марсианец. Едно и също всяка година.
Румънците ги видяхме. Сърбите – също. Единият беше млад и перспективен, другият също млад, но силно влюбен в себе си и в ризата си. Дойдоха, ама си тръгнаха като двойкаджии през задния изход на „Армията”. Дойдоха, без да си научат урока.
Е, надяваме се, че в ЦСКА обаче този път са си го научили. И че няма да повтарят грешките от миналото. Грешките с младите балканци, сядали на горещия стол в Борисовата градина.
Ако има балканец, който заслужава да бъде треньор на ЦСКА, той е само един и никой друг - Люпко Петрович. Дядо Люпко е стара, изпечена лисица. От хитра, по-хитра до най-хитра. Доказвал го е многократно. По-добре старило, отколкото патило.
Червената публика доскоро искаше свой човек за треньор. Любимец на армейска България. Шефовете изпълниха желанието й, назначавайки Любослав Пенев. Но Любо не успя да вкара поставената му на голлинията топка. Прати я в аут. Прати и себе си в аут, след като абдикира.
Ще прощава, уважавам го, беше не само отличен футболист, беше феноменален. Аха да стане такъв и като треньор, но едни 180 секунди (от гола на Али Соу до гола на Кристиан Димитров) го върнаха в първи клас.
За всичко Любо може да се сърди, но не и да търси вина в другиго за един от най-зрелищните провали на ЦСКА насред „Армията”, когато всичко беше червено – от съдията до многобройната публика. Накрая всички почервеняха от срам...
Тъй че – Любослав Пенев вече е история. Минало. Другият желан от феновете треньор си е оставал винаги фаворит №1 – Стойчо Младенов. Той обаче си прави кариера в Казахстан. Тимът му върви по правия път и трудно ще го изостави. Пък и пусти пари трябва да се плащат за разтрогване на договора му...
Затова, вместо да се ослушват насам и натам за треньор, на „Армията” да се огледат около себе си. Там ще видят Люпко, който в тандем с перспективния Добри Митов, е най-добрата алтернатива. Останалите балкански субекти са Ел Чираци и Ел Патиланци, от чиито патила ЦСКА пак ще страда. Да, има и един Маестро, но той не е Ел, не е Нестор, нито пък Йевтич, а е Маестро... Петрович.