Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Спонсор ще прави козирката на „Герена“

Спонсор ще прави козирката на „Герена“

31-03-2018 Тема спорт

Един от основните спонсори на Левски се е заел със задачата да постави козирка над сектор А на стадион „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“. Става въпрос за чуждестранна строителна компания, чието лого стои на задната част на фланелките на сините. Тя е основният изпълнител на проекта по покриване на трибуната, като, естествено, ще наеме и подизпълнители.
Желанието на собственика на Левски Спас Русев е сектор А да се сдобие с покрив до началото на есента. Босът веднъж вече се опари с напразно обещание. Още след като придоби мажоритарния пакет акции на клуба, той обяви, че първите му задачи са да направи козирка и ново информационно табло на „Герена“. След това обаче се оказа, че средства за изграждането на такива няма, а след това Русев каза: „Поставянето на козирка не е като отварянето на чадър“.
Фирми, които се занимават с метални конструкции, вече са започнали работа по изработването на различни сегменти от съоръжението. Това обаче е сложен и дълъг процес. Затова и от клуба до момента не са се ангажирали със срокове кога „Герена“ ще има козирка и ??ефовете мълчат по въпроса.
Както е известно, след голямо забавяне централната трибуна на „Герена“ бе пусната в експлоатация на 23 април 2016 година по време на двубоя Левски – Лудогорец (0:0). Строежът трябва??е да приключи две години по-рано, трябва??е да е готова за 24 май 2014-а, когато сините празнуваха вековния си юбилей. В един момент обаче работите по нея бяха „замразени“ заради липсва на финансови средства, а накрая открита без козирка. В момента клубът още изплаща новия сектор.