Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

31-01-2018 София остава в календара и през следващата година

София остава в календара и през следващата година

31-01-2018 Тема спорт

Турнирът бе потвърден от АТР, похвалиха се с близо милиард зрители за 2017-а

България ще продължи да бъде част от календара на АТР и през следващата година. Въпреки всички проблеми около организацията на надпреварата в „Арена Армеец” следващата седмица, страната ни остава домакин на турнира от ниво 250 и за 2019-а. Новината бе потвърдена вчера от международната асоциация, която публикува календара си за новия сезон. В него фигурира и София Оупън. Битката за титлата на родна сцена ще се провежда както и досега – в първата седмица на февруари. Това на практика означава, че България е подписала нов 3-годи??ен договор с АТР, с което гарантира качествен тенис на феновете на този спорт за още дълъг период от време. Единственото неприятно в случая е, че датите се запазват в този си вид. Това означава, че „Арена Армеец” ще е домакин на турнира в периода 5-12 февруари.
Освен с новия календар, включващ общо 63 надпревари в 31 страни, от АТР се похвалиха и с поредица рекорди, които са били регистрирани през миналия сезон. Над 4,5 милиона ду??и са присъствали на живо на мачове от веригата, което е върхово постижение в историята на спорта. Близо милиард пък са гледали мачовете по телевизията или онлайн. Оповестената бройка на официалната страница на АТР е точно 995 милиона!
Според Крис Кермоуд, директор на АТР, през настоящия сезон ще бъдат раздадени 137,5 милиона долара под формата на наградни фондове. В тази цифра не влизат четирите турнира от Големия ??лем. Увеличението е със 110 процента спрямо 2008-а. „Доволни сме да съобщим, че календарът вече е готов. През миналата година той бе изключително разнообразен, като през 2019-а продължаваме тази тенденция”, обяви Кермоуд.