Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Словения, Украйна и Косово  на пътя ни към Евро 2017

Словения, Украйна и Косово на пътя ни към Евро 2017

22-01-2016 Тема спорт

България се падна в група Е за квалификациите на европейското първенство по баскетбол догодина. Бив??ият ни национален селекционер Пини Гер??он има??е „леката” ръка да изпрати трикольорите в компанията на Словения, Украйна и Косово, като битката за класиране на ??ампионата започва на 31 август. По програма лъвовете ще гостуват на украинците на старта, след което ще имат три последователни домакинства, преди да завър??ат кампанията с визити на Словения и Косово на 17 септември. Победителите в 7-те групи и 4-те най-добри втори отбора ще вземат визи за Румъния, Турция, Финландия и ??зраел, където ще се проведе европейското през 2017-а.
На този етап е трудно да се каже дали компанията на тези три състава е тежка, приемлива или преодолима. Причината се крие в многото неясноти около на??ия национален отбор. На първо време трябва да се изчака ре??ението на УС във вторник относно новия селекционер на тима. Предвид жребия, то Шарон Друкер все пак изглежда фаворит спрямо Любомир Минчев. Двамата останаха като единствени кандидати за мъжкия ни отбор след самоотвода на Тони Дечев и отказа на Панайотис Янакис и Александър Джикич.
Едва след като бъде обявен наследника на Георги Младенов, ще трябва да се проведат сериозни преговори за завръщане в състава на близнаците Деян и Калоян ??ванови. Двамата вече нееднократно изявиха позицията си, че няма да играят повече за България, но от федерацията се надяват, че тя ще претърпи промяна. Висящо е положението с Филип Виденов, който иска да играе, но не е ясно какво ще е състоянието му, предвид контузиите, които го измъчват. Много е важно да се ре??и и какъв чужденец ще имаме на разположение на гардовата позиция, която при контузията на Божидар Аврамов бе отслабена и ще се разчита на Станимир Маринов и Асен Великов. При центровете също не е ясно дали Николай Върбанов ще бъде на разположение, както и кой би се конкурирал с него.
Не на последно място е ситуацията при съперниците. Словения и Украйна изглеждат фаворити, но вторите сериозно отстъпват в последните 2 години от позициите, които извоюваха с Майк Фратело начело. ?? в двата тима има обновяване на съставите, а Косово е дебютант на такова ниво и си остава енигма. Куп въпросителни, които бързо трябва да намерят своите отговори, преди да се правят каквито и да е сметки за класиране.