Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Скандал! Във волейбола работят без лиценз от юни

Скандал! Във волейбола работят без лиценз от юни

15-11-2017 Тема спорт

„Негодниците” с нов удар по федерацията, министерството отпускало неправомерно пари

Българска федерация Волейбол работи, без да има лиценз. При това в продължение на вече 5 месеца! Скандалната новина бе разпространена от групата на „Негодниците”, които следят изкъсо всяко действие на Данчо Лазаров и неговите подопечни от 2012-а насам. Според информацията на техния сайт причината за това е, че самата БФВ не е пожелала да заяви подновяване на лицензията, което е трябвало да направи в началото на месец април, а ММС да извър??и в рамките на два месеца нужната оценка и да се произнесе относно продължаването на лицензията. Законовата процедура е заложена така, че да не възникне ситуация на изтичане на лиценза. „Резултатът е очевиден – страницата на спортното ни министерство все още потвърждава, че Българска федерация Волейбол е нелегитимна институция вече ??ести месец”, се казва на сайта, като се визира документ, според който лицензът на централата е изтекъл на 5 юни и все още не е подновен.
„Този факт очевидно не притеснява БФВ, продължаваща да усвоява ударно и на редовни порции държавното финансиране, отпускано ? ММС, а то пък от своя страна явно си затваря очите и продължава да нару??ава собствените си закони и наредби, като предоставя финансиране и признава дейността на една нелегитимна (според собствените му закони) спортна организация. Защото пак според тези закони действието на лицензията се прекратява служебно, ако не е подновена в съответния срок. С други думи, лицензия няма към момента, независимо от действието или бездействието на която и да било институция или организация”, се казва още в информацията. Съдейки по всичко това, то сега на дневен ред идва и въпросът – доколко родното първенство е легитимно, а оттам и участието на отборите ни в евротурнирите е такова? ?? какво се случва с националния ни отбор и домакинството на световното първенство догодина?!