Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сините посрещнаха новата  година с много неизвестни

Сините посрещнаха новата година с много неизвестни

02-01-2018 Желю СТАНКОВ

Как Левски посреща 2018-а година? Няколко детайла дават красноречива оценка на състоянието както на клуба, така и на отбора.

Селекция
Сините посрещнаха новата година с един сигурен нов играч (Аймен Белаид) и нищо конкретно като следващи попълнения – нито като бройка, нито като имена. Липсват дори обичайните за всяка пауза спекулации - нито се въртят имена като евентуални цели, нито има и параметри за селекция. Досега никой не е сметнал за необходимо поне да подхвърли на какви постове ще се търсят играчи. Обичайните кли??ета – като има нещо официално, вие ще разберете първи; няма да привличаме футболисти само за да отчетем дейност и да кажем, че правим селекция; предлагат ни всеки ден десетки играчи, но се стремим да не допускаме гре??ки. Твърде вероятно в един момент Спас Русев пак да вземе нещата в свои ръце и да привлече играчи по свое усмотрение.

Подготовка
За да бъде всичко уникално и неповторимо, сините ре??иха да направят нещо различно и при провеждането на зимната подготовка. Отборът ще е близо цял месец без прекъсване в Малта, а този остров не е обичайна дестинация за зимен лагер. На този етап Левски няма обявена нито една контрола, а и не е ясно как точно ще се намерят подходящи противници за приятелски срещи там. Трябва да признаем, че на Делио Роси за първи път ще му се наложи да прави подобен род дълга подготовка през зимата и сигурно неговите планове не включват контроли, а предимно тренировки и двустранни игри. Може пак целта е да видим изцяло променен Левски като това включва пълна секретност и никакво показване в продължение на един месец.

Пари
Засега е ясно само, че на „Герена“ не се оплакват от недостиг на финанси. Спонсорският договор с „Виваком“ - компания, която е притежание на собственика на клуба Спас Русев е с необявени параметри. Но пък от Левски казват, че няма никакви признаци за безпокойство. Приходите от членски и абонаментни карти не стигат до никъде, печалбата от билети също, а има да се изплащат много милиони за строежа на новия сектор А, както и към други кредитори и институции, включително и НАП. Но към този момент клубът вече няма запорирани сметки, въпреки че текущите съдебни дела си вървят.

Цели
Тази пролет има залегнали в програмата цели пет мача срещу ЦСКА. ?? целите на клуба общо взето се свеждат до това Левски да елиминира този съперник в полуфиналите за купата, които са в два мача на разменено гостуване, което е символично. Това е единствената съществена цел на Левски за първата половина на 2018-а година. Което, ако се осъществи, носи със себе си и задължително спечелване на финала за купата срещу победителя от другата двойка Ботев – Славия. За ??ампионска титла като че ли е изли??но да си че??ем езиците, освен ако не се случи някакъв страхотен срив и при Лудогорец, и при ЦСКА. Което на този етап считаме, че е с изключително малък процент на вероятност. А дали Левски има цел да започне да играе по-атакуващо, ще разберем в процеса на работа на Делио Роси. Той още не е казал в прав текст кога смята, че ще промени нещо в тази насока.

Структура
Предстоят промени в администрацията на клуба, а такива всъщност се случват непрекъснато. Последната – Асен Букарев бе пови??ен от помощник треньор в спортен директор (но с по-сложно име на поста), а досега??ният такъв Даниел Боримиров остана само като ??еф на ??колата. Скоро ще бъде официално обявен и новият маркетинг директор. За скаутско звено никой не смее да прогнози кога и дали изобщо ще бъде съставено такова по европейски образец.