Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сигнал за бомба затвори НСА

Сигнал за бомба затвори НСА

20-12-2011 Тема спорт

От ръководството на академията подозират саботаж на общото събрание

Сигнал за бомба опразни Националната спортна академия вчера. В 10:05 часа сутринта е била получена заплаха, потвърди и ректорът проф. Лъчезар Димитров. Целият комплекс на НСА е бил евакуиран, като от мерки за сигурност до базата на академията не бяха допускани хора хора в следващите 24 часа. По всяка вероятност сигналът е фал??ив, но първо органите на реда трябва??е да го проверят и едва след това ще има яснота кога младежите ще продължат занятията си. Студентите от общежитието, което се намира в двора на НСА пък бяха най-потърпев??и от сигнала. Според предварителната информация, те няма да бъдат допускани да влизат на територията му в следващите 24 часа и е трябвало да си намерят друго място, на което да пренощуват.
„Повикахме полиция, която дойде веднага. Евакуирахме персонал и учащи“, заяви пред Гонг проф. Димитров. „Може би насроченото за днес Общо събрание, на което ще се обсъжда смяна на ръководители в академията, е една от причините за този акт, но не мога да гадая. Вероятно е заради на??ата дейност и приключването на година. Подготвяното Общо събрание го изместихме за утре (бел.ред. – днес) по същото време. За 12 години, откакто аз съм тук, за първи път ми се случва подобно нещо“, обясни ректорът на Националната спортна академия.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар