Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

19-06-2020 Септември Симитли и Марица във Втора лига

Септември Симитли и Марица във Втора лига

19-06-2020 Тема спорт

Марица Пловдив и Септември Симитли са отборите, които се очаква да бъдат обявени от БФС като служебни нови членове на Втора лига. Както е известно, Ботев Гълъбово и Черноморец Балчик се отказаха от участие и освобождават две места, тъй като не изпаднаха през последния сезон. Местата на Спартак Вн, Спартак Пл, Поморие и Верея бяха заети от победителите в четирите Трети лиги при прекратяването им след пандемията – Добруджа, Янтра Габрово, Созопол и Миньор Перник.
Първоначално от БФС са обмисляли да поканят четири тима за баражи – Септември Симитли, Марица Пловдив, Спортист Своге и Вихрен. Тимът от Своге обаче е отказал и така от централата са решили, че предимство ще има по-предно класираният при прекратяването – Септември Симитли остана втори на точка зад перничани. Вторият на Югоизток Загорец също е отказал поканата и така се е стигнало до предложението на Марица. След малко време за размисъл кършиакали са приели предложението. Желаещи в останалите две Трети лиги – Североизточна и Северозападна, не е имало. Така е отпаднала и опцията за насрочването на баражи.
„Имаше сбирка в клуба и обсъдихме всички плюсове и минуси. Всички се обединихме около идеята, че имаме сили и можем да се справим във Втора лига. Новата ситуация ще наложи някои промени, както и своевременни решения по проблемите, които трябва да бъдат решени. Вярваме, че въпреки трудностите ще успеем да се представим добре“, коментираха жълто-сините.
В Симитли бяха убедени през цялото време, че ще получат покана за новия сезон, който по предварителен план започва в уикенда на 25 юли.