Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сега без вечно дерби, скоро и без спорт

Сега без вечно дерби, скоро и без спорт

30-07-2015 Хари ЛАТ??ФЯН

Смисълът на спортното събитие е да събере на едно място група хора, които да изживеят различни емоции – от положителни до отрицателни, а след неговия край да имат повод за коментари и споделяне на това, на което са станали свидетели. Доскоро в България най-много хора се събираха на стадиона или в залата, когато един срещу друг се изправяха ЦСКА и Левски. Без значение за какъв спорт става въпрос. Дори и в най-тежкото си състояние, тези два клуба си оставаха основен магнит за публиката, а с това и за коментари, анализи и дори спорове между техните привърженици. Понякога се е стигало до бой, но какво да се прави – нрав и възпитание, което не зависи толкова от въпросните отбори.
От 6 години обаче се наблюдава една тенденция. Началото бе поставено през 2009-а, когато бе убит баскетболния ЦСКА. В момента с много усилия той бавно се възражда, но дали ще стигне до завър??ен продукт – не се знае. Последван бе от волейболния тим на червените, който крета и с кански мъки е доведен до позиция партер. Преди година настъпи и криза в баскетболния Левски, която съвпадна с тази на волейболния тим на сините. През пролетта пък и футболния ЦСКА бе пратен в забвение, за да се стигне до някак абсурдна ситуация. Двата най-обичани и влиятелни клуба в България изчезват един по един, слага се край на събитието, наречено вечно дерби, което събира най-много публика и създава най-големи емоции.
Не знам, дали някои хора осъзнават, но всичко това скоро ще доведе до край и на спорта в България. С уважение към всички останали, но когато го няма генератора на интерес, то няма да го има и фенът, който да се вълнува, а оттам и родителите, които да пращат децата си да спортуват. Нещата са взаимосвързани, а всички ние сме част от процеса. ?? като такива, всеки трябва да направи нещо, за да го предотврати. Защото в противен случай до няколко години ще пращаме спортисти само на параолимпиада.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар