Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-12-2019 Сашо Попов: Боре Кьосев е шансът на Лазаров

Сашо Попов: Боре Кьосев е шансът на Лазаров

15-12-2019 Тема спорт

Борислав Кьосев е шансът на Данчо Лазаров да остане на власт във федерацията. Това мнение изрази Александър Попов след победата на ЦСКА над Арда с 3:1 в Суперлигата. Според шефа и треньор на армейците хватките на Инженера ще продължат, а една от тях е именно да не бъде регистрирано решението на Управителния съвет да се проведе извънредно общо изборно събрание на 16 януари. В четвъртък опозицията спечели това право след 12:11 гласа, но ако това не бъде входирано до понеделник, ще трябва да се изчака 30 дни, в които съдът да се произнесе по казуса.
"Аз не знам кой се съмнява в кандидатурата на Боре Кьосев. Кандидатурата му не е изненада, защото г-н Лазаров търси начин да остане на власт. Избрал е този вариант, трябва да се съобразим, да го разберем. Мисля, че няма и внесено от федерацията в Търговския регистър решението на Управителния съвет да се свика Извънредно общо събрание на 16 януари. Любо Ганев се усъмни и го коментира. Може би това е последната капка, която трябва да разкрие методите на управление. Това са те, такива са. След една седмица имаме Общо събрание. Трябва да отидем, да кажем нашите идеи, как виждаме нещата. Данчо Лазаров да каже, как той ги вижда - чрез почетно председателство или чрез нещо друго, сблъсък на идеи. Най-позитивното в тази ситуация с федерацията е, че най-накрая има някакъв диспут, има някакво движение в правилна посока, дали задкулисно, дали не, това е друга тема. Важното е, че страхът, напрежението е поразсято и се случва сблъсък на идеи", каза пред Bgvolleyball.com след двубоя Попов.
В същото време, по информация на "Тема Спорт", по време на въпросния Управителен съвет в четвъртък е бил направен опит да се изключат 12 клуба. Въпросните отбори са подкрепили инициирането на извънредното общо събрание и са се подписали под документацията на Инициативния комитет. Целта е била бройката на поставените парафи да падне под необходимия минимум от 1/3 и тя да стане невалидна. След сериозна борба и разногласия обаче това не е било допуснато, като лично Любо Ганев се е застъпил за въпросните клубове.
Всичко това показва колко отчаяно е в момента ръководството на родната федерация по волейбол. Желанието на Данчо Лазаров и хората около него да останат на всяка цена и под всякаква форма начело на централата е похвално. Още по-похвално щеше да бъде, ако демонстрираната в последно време енергия бе концентрирана за повече позитивни неща около спорта...